Caută
Close this search box.

VIDEO Guvernul vrea să folosească fonduri europene pentru irigații. Premierul i-a solicitat ministrului Agriculturii elaborarea unui program articulat

nicolae ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de irigații în România.

Premierul  i-a transmis noului ministru al Agriculturii, Petre Daea, ca primă sarcină în activitatea acestuia, includerea în setul său de priorităţi a elaborării unui program „concret şi articulat la situaţia reală, din teren” privind dezvoltarea sistemului de irigaţii.

„Tot ceea ce ţine de partea aceasta care trebuie să se constituie într-un program cât se poate de concret şi de articulat la situaţia reală din teren privind dezvoltarea sistemului de irigaţii este, practic, prima sarcină domnul ministru, pe care vă rog să o luaţi în setul dumneavoastră de priorităţi. S-a tot vorbit, se tot tot vorbeşte despre această nevoie şi, desigur, despre resursa pe care ţara noastră o are, şi vorbesc de o reţea hidrografică destul de bogată ce trebuie pusă în valoare în folosul agriculturii româneşti”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a adăugat că în urma unei analize a situaţiei, realizată împreună cu ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca România să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii.

În acelaşi context, ministrul Daea a făcut, la cererea premierului, şi o prezentare a rezultatelor vizitei de lucru pe care a întreprins-o zilele trecute în mai multe judeţe afectate de seceta pedologică.

El a precizat că în urma celor constatate pe teren în cele 10 judeţe vizitate, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Bacău, Buzău, a dispus continuarea şi mărirea capacităţii de irigare, acolo unde este posibil, prin suplimentarea de agregate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri