Şaptesprezece congresmeni americani – inclusiv aleasa democrată în ascensiune Alexandra Ocasio-Cortez – au fost arestaţi la Washington, în urma unei manifestaţii în apărarea dreptului la avort, potrivit poliţiei, relatează AFP.

”Am arestat, în total, 35 de persoane”, inclusiv ”17 membri ai Congresului”, deoarece, după trei somaţii, ”unii manifestanţi (au refuzat) să plece de pe strada” situată între Capitoliu şi Curtea Supremă, a anunţat într-o postare pe Twitter Poliţia Capitoliului.

Alexandra Ocasio-Cortez, supranumită AOC, este cunoscută în politica americană drept reprezentanta ultrastângii neomarxiste şi, dincolo de chestiunea avortului, este considerată cel mai mare pericol care vine dinspre Stânga Radicală, în privinţa democraţiei americane.

Aleasa democrată Ilhan Omar a scrs pe această reţea de socializare că a fost arestat în cursul unei ”acţiuni de nesupunere civilă”.

”Voi face tot ceea ce voi putea pentru a trage un semnal de alarmă cu privirire la luarea cu asalt a drepturilor noastre la reproducere”, a subliniat această membră a aripii de stânga a Partidului Democrat, la fel ca Alexandria Ocasio-Cortez.

O înregistrare video publicată pe contul de Twitter al lui Alexandria Ocasio-Cortez o surprinde escortată de către un poliţist de pe strada din faţa sediului Curţii Supreme, conform News.ro.

Curtea Supremă a desfiinţat la sfârşitul lui iunie dreptul constituţional la întreruperea voită a sarcinii şi a dat fiecărui stat dreptul de a-l interzice, provocând un adevărat tsunamii politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.