Caută
Close this search box.

VIDEO Suspectul atacului armat de lângă Chicago, în care șase oameni au murit, a fost reţinut. Bilanțul răniților crește la 36 de persoane

Poliţia l-a arestat pe suspectul atacului armat care a făcut luni cel puţin şase morţi şi 36 de răniţi în cursul unei parade în apropiere de Chicago pentru ziua de 4 iulie.

Reuters transmite că un număr de cel puțin 36 de persoane au fost rănite în atacul armat de la Chicago.

Citeşte şi: Cinci persoane ucise și alte 16 rănite în Chicago

Tragedia, într-o ţară aflată încă sub şocul unei recente serii de atacuri armate, a avut loc la Highland Park, în nordul Statelor Unite, notează AFP, preluată de Agerpres.

Sute de poliţişti l-au căutat pe tânarul care, înarmat cu o puşcă puternică, a tras în mulţimea adunată în acest oraş cu 30.000 de locuitori, situat pe malul lacului Michigan.

Individul s-a urcat pe acoperişul unui magazin, semănând panică înainte de a fugi.

Poliţia identificase un suspect, Robert – zis Bobby – Crimo, 22 de ani şi „din regiune”. Ea a difuzat fotografia unui tânăr cu o faţă trasă şi cu tatuaje.

„Fiţi foarte vigilenţi, această persoană este un fugar”, a avertizat unul dintre purtătorii de cuvânt ai poliţiei, Christopher Covelli. „Este considerat înarmat şi foarte periculos”, a adăugat el.

După o scurtă urmărire cu maşina, suspectul a fost reţinut „fără incidente”, a declarat luni seară presei şeful poliţiei din Highland Park, Lou Jogmen.

Individul are mai multe pagini pe internet, unde este prezentat ca un muzician din Chicago numit „Awake the rapper”.

Autorităţile au desfăşurat un dispozitiv uriaş de securitate cu vehicule blindate şi întăriri federale.

În zi de sărbătoare, sute de oameni, printre care multe familii cu copii, îşi ocupaseră locurile pe trotuarele din Highland Park pentru a participa, ca peste tot în Statele Unite, la tradiţionala paradă de 4 iulie, ziua independenţei SUA.

În timp ce fanfarele liceelor defilau pe străzi, o rafală de tiruri a răsunat. „Am auzit aproximativ 50 de focuri de armă, cu toţii am crezut ca sunt focuri de artificii”, a comentat pentru CNN o femeie care a asistat la tragedie, Zoe.

„La un moment dat, am văzut o fată plină de sânge, nu mai văzusem aşa ceva niciodată”, a adăugat ea, descriind o „mare de panică în care oamenii cădeau unul după altul”.

Ea s-a ascuns în spatele unui tomberon înainte de a se pune la adăpost într-un subsol. Ieşind, ea a descoperit „un câmp de luptă”.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatorul a deschis focul de pe acoperişul unui magazin, accesibil printr-o scară de incendiu. „A fost foarte discret şi greu de vazut”, a subliniat Christopher Covelli.

A fugit imediat, dar o puşcă „puternică” a fost găsită de poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri