Caută
Close this search box.

Viktor Orban: Dacă Trump era președinte, nu ar fi fost război

viktor orban

Aflat la tabăra de vară de la Băile Tușnad, Viktor Orban a făcut câteva remarci la adresa Occidentului, spunând că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie.

De asemenea, premierul maghiar a spus că dacă Trump era președinte al Statelor Unite nu ar fi fost război în Ucraina.

„Rușii ne-au spus cererile lor: fără aderarea la NATO a Ucrainei și fără arme cu rază lungă de acțiune, care să ajungă pe teritoriul său. Occidentul nici nu a vrut să negocieze despre asta. Acest refuz a declanșat războiul”, a declarat Viktor Orban.

„Dacă Trump ar fi fost președinte și Merkel ar mai fi fost în funcție, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată”, a adăugat liderul guvernului de la Budapesta.

Totodată, Viktor Orban a mai spus că în acest moment caută aliați, pentru că „post-occidentalii”, cum le spune el, încearcă să perturbe Grupul de la Visegrád (format din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria – care în ultimul timp nu prea mai funcţionează), iar războiul a zdruncinat cooperarea polono-maghiară.

„Noile guverne din Cehia și Slovacia s-au îndreptat către «post-vest», dar nu au înțeles că își pun caii într-un grajd care arde”, a mai ținut să precizeze Viktor Orban, conform fragmentele din discursul său publicate pe Twitter, de jurnalistul maghiar Katalin Halmai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri