Caută
Close this search box.

Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit, convorbire telefonică

Preşedintele rus Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au avut o discuţie prin telefon joi, în care au subliniat importanţa cooperării pe mai departe în cadrul grupului OPEC+ al ţărilor producătoare de petrol, a transmis Kremlinul, potrivit Reuters.

Discuţia a avut loc la şase zile după ce preşedintele american Joe Biden i-a făcut o vizită prinţului moştenitor în Arabia Saudită, ceea ce evidenţiază importanţa regatului atât pentru Washington, cât şi pentru Moscova, într-o perioadă în care războiul Rusiei în Ucraina produce turbulenţe pe pieţele energetice globale.

‘Situaţia actuală pe pieţele de petrol globale a fost analizată în detaliu. A fost subliniată importanţa coordonării în continuare în cadrul OPEC+’, a comunicat Kremlinul, potrivit Agerpres.

‘S-a luat notă cu satisfacţie că ţările participante la acest format îşi îndeplinesc în mod constant obligaţiile pentru a menţine echilibrul şi stabilitatea necesare pe piaţa globală a energiei’, adaugă comunicatul.

OPEC+ reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu un grup de alţi producători, condus de Rusia.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au mai discutat despre extinderea relaţiilor comerciale şi economice, şi au făcut schimb de opinii cu privire la situaţia din Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri