Caută
Close this search box.

Zelenski: Recolta agricolă a Ucrainei ar putea fi redusă la jumătate în acest an, din cauza invaziei ruse

volodimir zelenski

Preşedintele Ucrainei a afirmat duminică că recolta ţării ar putea fi în acest an jumătate din cantitatea obişnuită, din cauza invaziei ruse în ţară, transmite Reuters.

”Recolta ucraineană din acest an este în pericol să fie de două ori mai mică”, respectiv jumătate din volumul obişnuit, a scris preşedintele Volodimir Zelenski în engleză, pe Twitter.

”Obiectivul nostru principal este să prevenim criza alimentară globală cauzată de invazia rusă. Cerealele găsesc o modalitate alternativă de a fi livrate”, a adăugat el.

Ucraina, un furnizor global major de cereale, a avut mari probleme să-şi aducă produsul la cumpărători din cauza blocadei navale ruseşti asupra a porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Un acord semnat sub conducerea ONU şi a Turciei la 22 iulie prevede trecerea în siguranţă a navelor care transportă cereale din trei porturi din sudul Ucrainei.

Vorbind vineri într-unul dintre aceste porturi, ministrul infrastructurii al Ucrainei a spus că Ucraina este pregătită să înceapă să expedieze cereale şi că speră că primele nave vor pleca până la sfârşitul săptămânii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri