Caută
Close this search box.

Anchetă în cazul copilului rănit grav în holul Primăriei Capitalei

Medicii de la Terapie Intensivă se luptă se salveze viața copilului de 6 ani care a fost rănit grav în holul Primăriei Capitalei.

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere din Primăria Capitalei se poate observa cum băiatul se agață de coloana decorativă, care s-a prăbușit peste el.

Jurnaliștii Știrilor TVR au arătat filmarea şi directorului adjunct al Muzeului Naţional de Istorie.

Cornel Ilie susține că în acest caz sunt mai multe semne de întrebare.

„Se observă două aspecte: unu la mână, copilul care face un lucru care nu ar trebui să aibă loc, se urcă şi apoi trage de coloana respectivă şi apoi faptul că acea coloană cedează.

Din captura foto pe care am văzut-o pare a fi un element metalic care s-a îndoit foarte uşor. Şi atunci se pune problema cine a montat şi cine a asigurat acea coloană. Acea coloană pare că nu a fost asigurată cum trebuie. (…)

Atunci când instalezi o operă de artă iei toate măsurile ca acea operă, mai ales dacă este foarte grea, înaltă, să fie stabilă şi să nu provoace astfel de incidente.

De obicei, cel care are în administrare spațiul respectiv, trebuie, chiar dacă organizează el sau organizează altcineva un eveniment în care expune un obiect de artă acolo, să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se întâmple”, explică pentru TVR Cornel Ilie, director adjunct al Muzeului Național de Istorie.

Poliţiştii au audiat o parte dintre martorii la eveniment şi a ridicat mai multe documente de la primărie.

„Cred că ne aflăm în prezenţa unei infracţiuni de vătămare corporală din culpă, într-o formă mai agravantă. Cu siguranță, putem vorbi inițial de o urmărire penală in rem, în condițiile în care deocamdată cunoaştem doar fapte şi consecinţele”, declară avocatul Ciprian Mitoșeru.

Tatăl copilului nu a fost încă audiat, tocmai din cauza stării de sănătate a băiatului.

Coloana care l-a rănit grav pe copil era expusă în holul Primăriei Capitalei încă din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri