Caută
Close this search box.

Avioane de război chineze la linia mediană din Strâmtoarea Taiwan, în ziua vizitei lui Nancy Pelosi

Avioane de război chineze la linia mediană din Strâmtoarea Taiwan, în ziua în care Nancy Pelosi ar urma să ajungă pe insula revendicată de China.

Fără să precizeze despre ce politician american este vorba, ministrul chinez Wang Yi le-a transmis politicienilor SUA „să nu se joace cu focul” în chestiunea Taiwanului, arată un comunicat transmis de instituția guvernului de la Beijing, transmite Reuters.

Xi Jinping a lansat un avertisment similar în convorbirea pe care a avut-o săptămâna trecută cu Joe Biden.

Persoane informate în această privință susțin că democrata americană Nancy Pelosi, al treilea om în linia de succesiune la președinția SUA, ar urma să ajungă marți la Taipei, context în care mai multe avioane de război chineze au zburat în apropierea liniei mediane din Strâmtoarea Taiwan, potrivit Reuters.

În contextul amenințărilor chineze, Casa Albă a transmis luni că SUA nu se va lăsa intimidată de China, iar Nancy Pelosi este cea care decide dacă merge în Taiwan sau nu, având în vedere separația puterilor din interiorul guvernului american.

„Nu vom mușca momeala și nu ne vom angaja în zăngănitul armelor. În același timp, nu ne vom lăsa intimidați (…). Președinta (Camerei Reprezentanților, n.r.) are dreptul să viziteze Taiwanul, iar președintele Camerei a mai vizitat Taiwanul înainte, fără incidente, așa cum au făcut-o mulți membri ai Congresului, inclusiv în acest an”, a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, în fața reporterilor.

Între timp, Forțele Navale SUA au desfășurat patru nave de război la est de Taiwan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri