Preşedintele USR Cătălin Drulă cere un verdict, după un an de zile de când teza de doctorat a lui Sorin Cîmpeanu este analizată pentru plagiat.

El acuză că ”România Educată e pe cale să devină România furtului intelectual, iar plagiatorii pot dormi liniştiţi”, conform News.ro.

”S-a împlinit un an de când ministrul Sorin Cîmpeanu, vrând să se prezinte drept „un exemplu personal” şi să răspundă acuzaţiilor că îşi ţine teza de doctorat la secret, a cerut Universităţii de Ştiinţe Agronomice să-i analizeze teza, după care să o trimită la CNATDCU, consiliul cu rol central în analiza plagiatelor. Nu se ştie dacă, în anul scurs, i-a verificat cineva teza ministrului Educaţiei, pentru că atât Universitatea, pe care Sorin Cîmpeanu a condus-o ani buni în calitate de rector, cât şi Ministerul Educaţiei refuză să ofere informaţii”, spune liderul USR, în postare.

Cătălin Drulă completează, precizând că ”se ştie însă, cu certitudine, că ministrul Cîmpeanu a folosit din plin proiectele noilor legi ale Educaţiei pentru a oferi protecţie plagiatorilor”.

”De la desfiinţarea CNATDCU la prescrierea în termen de 3 ani a numeroase abateri de la etica universitară, plus, ca bonus, simplificarea procesului prin care se poate renunţa la titlul de doctor, Sorin Cîmpeanu a făcut totul pentru a încuraja furtul în învăţământul superior. Sorin Cîmpeanu şi-a făcut datoria faţă de cei care l-au tot împins în faţă, în scaunul de ministru: „România Educată” e pe cale să devină România furtului intelectual, iar plagiatorii pot dormi liniştiţi. Mai ales când sunt şefi de partid şi visează funcţii importante în stat”, mai spune Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.