Caută
Close this search box.

Caz unic în Lume. Soții Cozmiuc din Suceava au cucerit mai multe medalii de aur la ”Europene” decât au luat ÎMPREUNĂ Franța, Germania, Spania, Polonia, Elveția, Turcia, Bulgaria și Lituania. România, 8 medalii, 5 de aur!

Caz unic in Lume: O FAMILIE, soț-soție, care au cucerit, doar ei doi, mai multe medalii de aur DECAT FRANTA, GERMANIA, POLONIA, SPANIA, TURCIA si altele, luate la un loc! TOATE la un loc, evident!
Pentru acesti doi OAMENI SUPERBI, la propriu si la figurat, cuvintele au fost si vor ramane mereu mult prea mici si prea sarace, ca si in cazul Simonei Radis si Ancutei Bodnar, (campioanele olimpice en-titre la dublu vâsle), al lui David Popovici sau al surorilor Mădălina și Amalia Beres, ambele în barca României campioană la opt plus unu

.
Ei bine, IONELA si MARIUS COZMIUC (în FOTO), pentru că despre ei este vorba, sunt CEI MAI VALOROSI si mai IMPORTANTI SOTI DIN SPORTUL EUROPEAN si MONDIAL. Și nu e prima dată când se întâmplă asta.

Acum, la Euro 2022 de la Munchen, ambii au CUCERIT CATE O MEDALIE DE AUR, Ionela la simplu categorie usoara, iar Marius la dublu rame, alaturi de Sergiu Bejan, acesta – Bejan – fiind acum un campion european nu numai al canotajului, ci si al FOTOGRAFIEI ARTISTICE.
Doar familia lor, minunata familie Cozmiuc, daca ar fi concurat ca atare, împotriva tuturor celorlalte țări din Europa, s-ar fi clasat, atentie, pe LOCUL 4 IN EUROPA LA MEDALII, ALATURI DE OLANDA, DAR inaintea unor SUPERPUTERI ALE CANOTAJULUI, precum:
GRECIA, UCRAINA, IRLANDA, CROATIA, UNGARIA, NORVEGIA (care, toate, au cucerit doar cate o medalie de aur, adica jumatate cat Familia Cozmiuc.
Dar uluitoarea familie Cozmiuc a fost, doar ea, MAI PUTERNICA DECAT TOATE ACESTE TARI LUATE IMPREUNA:
FRANTA, GERMANIA, POLONIA, SPANIA, TURCIA, ELVETIA, BULGARIA, LITUANIA, care nu au cucerit NICIO MEDALIE DE AUR, LUATE IMPREUNA!!!
Ce să mai spunem? Ca va iubim, va respectam si va multumim pana la stele si inapoi, IONELA si MARIUS! Si tot nu ar fi de ajuns pentru voi, care aveti nu numaqi medalii de AUR, ci si SUFLETE DE AUR !
PS. Aceeasi situatie a fost, aproape identică, si la Campionatele Mondiale din 2018, cand Ionela a cucerit AUR la dublu categorie usoara, alaturi de Gianina Beleaga, iar Marius a fost vicecampion mondial tot la dublu rame, cu Ciprian Tudosa.
Intre timp, Marius Cozmiuc a devenit și vicecampio olimpic la TOKYO 2020 , tot la dublu rame si tot cu Ciprian Tudosa.

Un campionat european greu de uitat

România a încheiat Campionatul European de Canotaj de la Munchen cu 5 medalii de aur și 3 de bronz.

Federația Română de Canotaj a tras concluzia după Europeanul de la Munchen: cea mai bună ediție din istoria delegației „tricolore”. 

Cu cele 5 medalii de aur și 3 de bronz, România s-a clasat pe poziția secundă în ierarhia generală a medaliilor. Doar Marea Britanie, 6 de aur, 3 de argint și una de bronz a stat mai bine. Podiumul a fost completat de Italia, 4 de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

Sunt, astfel, cele mai bune rezultate din istorie, ca număr de medalii de aur la competiția continentală. Dar un rezultat și mai bun, ca loc în clasamentul pe națiuni, a fost obținut la Campionatele Europene din 2018, desfășurate la Glasgow, când România a ocupat locul 1 în ierarhia țărilor participante.

Astfel, în 2018, la Glasgow, ROMÂNIA s-a clasat PE LOCUL 1 PE NAȚIUNI la Campionatele Europene de seniori, cu un total de 7 MEDALII, între care 3 DE AUR, 2 DE ARGINT ȘI 2 DE BRONZ. În clasamentul european din 2018 România a fost urmată de: 2. Franța cu 5 medalii (2 de aur, 2 de argint și 1 de bronz), 3. Italia 6 (2-1-3), 4. Elveția 4 (2-0-2) și 5. Norvegia 2 (2-0-0).
A însemnat acel bilanț al CE 2018 CEL MAI MARE NUMĂR DE MEDALII dintre toate țările participante (7), precum și ȘI CEL MAI MARE NUMĂR DE MEDALII DE AUR (3).

 

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri