Caută
Close this search box.

Ce i-a spus Putin lui Scholz. Următoarea ţintă, Belarus

putin

Cancelarul Olaf Scholz a dezvăluit, cu ocazia zilei porților deschise a guvernului federal, că Vladimir Putin i-a spus că Belarus și Ucraina nu ar trebui să fie de fapt state independente.

Scholz a precizat că președintele rus Vladimir Putin a început războiul, cu scopul de a cuceri Ucraina. El l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a lansat un atac asupra Ucrainei, din motive complet absurde.

„NATO nu a fost niciodată o amenințare la adresa Rusiei”, a declarat el duminică, la Berlin.

Scholz a menționat că, în timpul discuțiilor dinaintea începerii războiului din februarie, l-a asigurat pe Putin că Ucraina nu va adera la NATO, „în următorii 30 de ani”, scrie AK24.

Cu toate acestea, Putin a avut idei complet absurde, a spus Scholz. Președintele rus i-a spus de exemplu că Belarus și Ucraina nu ar trebui să fie de fapt state independente, informează Deutsche Welle.

Olaf Scholz este sigur că Vladimir Putin a planificat acest război cu mult înainte de începerea invaziei rusești în Ucraina, pe 24 februarie.

„Acesta este un război pe care Putin, Rusia, l-a început, în mod clar cu intenția de a cuceri țara vecină. Cred că acesta a fost scopul inițial”, a declarat Scholz, comparând acțiunile Rusiei cu primele zile ale imperialismului.

În prezent, Rusia este preocupată să câștige teritoriu în estul Ucrainei, dar nu este sigur că va rămâne așa, a spus cancelarul, astfel că a ceda nu este o strategie rațională.

„Putin a avut de fapt ideea de a trece cu un pix, peste peisajul european, și de a spune apoi: ‘Asta e al meu și asta e al tău’”, a spus Scholz, adăugând că Germania nu poate accepta așa ceva.

Germania va continua să furnizeze Ucrainei „ceea ce are nevoie pentru apărarea sa”, a mai declarat cancelarul. Cu toate acestea, Scholz a anunțat că nu va pune capăt dialogului cu Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri