Caută
Close this search box.

Cine ar fi pilotat guvernul-marionetă de la Kiev, dacă Rusia ocupa Ucraina

Serviciile secrete ruse au creionat două posibile guverne-marionetă, în așteptarea căderii Kievului.

Printre principalii aliați ai Moscovei se numărau fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, plecat în exil în Rusia, după ce fusese dat jos de la putere, în 2014, în urma prostestelor Euromaidan, și Viktor Medvedciuk, un oligarh care era la cârma principalului partid pro-rus din Ucraina, care a încercat să fugă şi a fost arestat de Ucraina, după începerea invaziei.

Rusia îl adusese pe Ianukovici la începutul invaziei în Belarus, pentru a fi pregătit să preia puterea, după cucerirea rapidă a capitalei, la care visa Vladimir Putin și de care erau foarte siguri ofițerii FSB.

Foști membri ai partidului lui Ianukovici ar fi fost pregătiți să preia conducerea Ucrainei, fiind aduși tot la începutul invaziei pe un teritoriu din sudul țării cucerit de armata Rusiei.

Cu toate că planurile serviciilor secrete ruse au fost date peste cap, iar planurile lui Vladimir Putin pentru un Blitzkrieg au eșuat, conducerea FSB a rămas pe poziții, iar liderul de la Kremlin nu a făcut curățenie în vârful agențiilor de spionaj ale Rusiei, după greșelile care au dus la pierderi colosale, pentru ceea ce toată lumea credea că este a doua armată a lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri