Caută
Close this search box.

Concediu obligatoriu pentru tații din România

O nouă Directivă Europeană prevede impunerea unui concediu obligatoriu pentru tații din România. Prin aceasta, UE urmărește încurajarea unei repartizări echitabile a responsabilităților de îngrijire între femei și bărbați.

Nouă directivă europeană prevede ca taţii să stea, obligatoriu, cel puţin două luni în concediu paternal. Astfel, se urmărește ”crearea timpurie a unei legături între taţi şi copii”.

Ambii părinți vor avea cel puţin patru luni de concediu parental, două dintre ele neputând fi transferate celuilalt părinte. Prin această măsură, autoritățile vor să determine taţii să participe mai mult la creşterea copilului.

”Pentru a încuraja o repartizare mai echitabilă a responsabilităților de îngrijire între femei și bărbați și pentru a permite crearea timpurie a unei legături între tați și copii, va fi introdus dreptul taților de a efectua un concediu de paternitate sau, atunci când și în măsura în care este recunoscut de dreptul intern, dreptul unui al doilea părinte echivalent”, se arată în document.

După implementărea deciziei, taţii vor sta cel puțin două luni pentru a ajuta la creșterea copilului

”Faptul de a garanta că cel puțin două luni de concediu pentru creșterea copilului sunt disponibile exclusiv pentru fiecare părinte în parte și că acestea nu pot fi transferate celuilalt părinte are drept scop să încurajeze tații să facă uz de dreptul lor la acest concediu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri