Caută
Close this search box.

Cumnata preşedintelui peruan Pedro Castillo, Yenifer Paredes, căutată cu privire la fapte de corupţie, s-a predat

yenifer paredes

Cumnata preşedintelui peruan Pedro Castillo, Yenifer Paredes, s-a predat Justiţiei, în urma unor percheziţii – fără precedent în palatul prezidenţial şi la domiciliul şefului statului – ale poliţiei care o căuta, a anunţat avocatul acesteia, relatează AFP.

”Suntem în birourile parchetului”, a confirmat avocatul José Dionisio, la postul de radio RPP. Sosirea lui Yenifer Paredes la parchet, care o caută, cu privire la fapte de corupţie, ”i-a surprins pe procurori”, spune el.

Poliţia a percheziţionat cu câteva ore mai devreme, miercuri, domiciliul preşedintelui peruan, a dezvăluit presa locală, în căutarea cumnatei acestuia.

Şeful statului peruan este vizat, la rândul său, în cinci anchete cu privire la corupţie, în dosare separate de cel al cumnatei sale.

Imagini difuzate de mai multe posturi de televiziune au surprins agenţi de poliţie intrând miercuri în domiciliul preşedintelui la Chugur, în regiunea Cajamarca, situată la 800 de kilometri nord de Lima.

Procuratura, contactată de AFP, nu a făcut nici un comentariu. Pedro Castillo a declarat, în timpul unui eveniment public, la Lima, că ”ei tocmai au intrat în casa mea”.

Nici o imagine nu a arătat o arestare a lui Yenifer Paredes, la plecarea agenţilor din locuinţa lui Pedro Castillo, ceea ce sugerează că cumnata preşedintelui nu se afla acolo.

Aceste descinderi ale poliţiei au avut loc la o zi după o descindere – fără precedent – a poliţiei, în incinta palatului prezidenţial, la Lima, în vederea unei arestări a lui Yenifer Paredes, conform News.ro.

Curtea Superioară de Justiţie a autorizat o cerere de percheziţie a procuraturii, deoarece Yenifer Paredes, care-i consideră pe Pedro Castillo şi pe soţia acestuia drept părinţii săi, a înscris trei adrese, în documente oficiale.

Yenifer Paredes a fost citată la audieri, la Ministerul Public, dar şi în faţa membrilor Comisie de Control a parlamentului peruan, la jumătatea lunii iulie.

Preşedintele Castillo, care se află în post de un an, a denunţat un raid ilegal, care are scopul, în opinia sa, să-l îndepărteze de la putere, efectuat cu complicitatea opoziţiei de dreapta din parlamentul unicameral.

”Azi, palatul Guvernului şi palatul prezidenţial au fost violate încă o dată, printr-un raid ilegal, aprobat de către un judecător, în momentul în care se cere decăderea mea din drepturi, pe o perioadă de cinci ani, pentru a priva poporul peruan de Guvernul său legitim”, a denunţat Pedro Castillo, un fost profesor la ţară şi sindicalist, în vârstă de 52 de ani.

El a fost vizat în două tentative de destituire ale Parlamentului şi era creditat, într-un sondaj Ipsos, în iulie, cu 74% opinii defavorabile faţă de felul cum gestionează ţara, în care, în ultimul an, s-au succedat în funcţie trei premieri şi şapte miniştri de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri