Caută
Close this search box.

David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatul European de Natație de la Roma

Înotătorul David Popovici, 17 ani, dublu medaliat cu aur, a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, la Campionatul European de Natație pentru seniori de la Roma pentru performanțele sale deosebite obținute în competiție.

David Popovici a continuat să scrie istorie în natația mondială la Roma. Adolescentul de 17 ani a reușit dubla la 100 și 200 m , după câștigarea celor două probe și la Mondialele de la Budapesta. A doborât recordul mondial la 100 m liber și a câștigat detașat proba de 200 de metri, obținând al treilea timp din istoria probei și stabilind trei recorduri – al competiției, european și mondial de juniori.

Performanțele lui la Foro Italico nu puteau trece neobservate: a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, în timp ce Rūta Meilutytė din Lituania a fost desemnată cea mai bună sportivă a Europenelor, potrivit TVR.

Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, rezultat în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru recordul mondial stabilit în finala de 100 m liber. La feminin, sportiva din Lituania a totalizat 985 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri