Caută
Close this search box.

Donald Trump va fi interogat de procurorul general din New York

trump

Se așteaptă ca fostul președinte Donald Trump să fie interogat de avocații din biroul procurorului general din New York, Letiția James, scrie CNN. O anchetă civilă în speţă durează de mai bine de trei ani.

Nu este clar dacă Trump va răspunde la întrebări sau își va afirma dreptul la al cincilea amendament împotriva autoincriminării, în timpul mărturiei cu ușile închise.

Trump a declarat într-o postare pe Truth Social că se va întâlni cu Letitia James „pentru o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA! Marea mea companie și eu însumi suntem atacați din toate părțile. Banana Republic!”.

Marți, o instanță federală de apel a anulat efortul său de lungă durată, de a bloca o comisie a Camerei să-i obțină declarațiile fiscale, conform ProTV.

Unii consilieri ai lui Trump au afirmat că fostul președinte trebuie să răspundă la întrebări, deoarece a mărturisit anterior despre situațiile sale financiare sub jurământ, în timp ce alții l-au avertizat să nu ofere nici un răspuns, din cauza potențialelor pericole juridice cu care s-ar putea confrunta, spun persoane familiare cu chestiunea pentru CNN.

Procurorul districtual din Manhattan are în curs de desfăşurare o anchetă penală separată, asupra Organizației Trump.

Un avocat al lui Trump a refuzat să comenteze. Un reprezentant al procurorului general nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Mărturia lui Trump este sfârșitul unei investigații de lungă durată a statului New York, pentru a stabili dacă Organizația Trump a indus în eroare creditorii, asigurătorii și autoritățile fiscale, furnizându-le situații financiare înșelătoare.

În ianuarie, biroul lui James a declarat că a găsit dovezi semnificative, care indică faptul că Organizația Trump a folosit evaluări false sau înșelătoare ale activelor, în situațiile sale financiare, pentru a obține împrumuturi, asigurări și beneficii fiscale.

Ancheta civilă a procurorului general se apropie de sfârșit și o decizie cu privire la o acțiune de executare ar putea veni în curând.

Fostul președinte și Organizația Trump au negat anterior orice faptă și au numit ancheta civilă a Letitiei James, o democrată, motivată politic. Atât James, cât și Trump au făcut schimburi publice de replici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri