Caută
Close this search box.

Fostul viceprimar de Iaşi, Gabriel Harabagiu, cercetat de ANI, pentru conflict de interese

gabriel harabagiu

Fostul viceprimar al municipiului Iaşi, Gabriel Vasile Harabagiu, este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate, pentru conflict de interese, deoarece a semnat un act adiţional, la contractul încheiat între Primăria Iaşi şi firma unde socrii săi erau angajaţi, în acest caz fiind sesizat şi Parchetul.

Agenţia Naţională de Integritate a transmis miercuri că în perioada exercitării mandatului de viceprimar, între 2016 şi 2020, Gabriel Vasile Harabagiu a semnat la data de 21 ianuarie 2020 actul adiţional la contractul de închiriere din data de 1 septembrie 2015 între Primăria Iaşi şi societata comercială în cadrul căreia soacra şi socrul acestuia au deţinut calitatea de angajaţi cu contract individual de muncă.

“Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Harabagiu Gabriel Vasile a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuţiilor de viceprimar, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru afinii săi de gradul I, şi anume a semnat Actele adiţionale din data de 30 ianuarie 2018, 27 decembrie 2018 şi 21 ianuarie 2020 la contractul de închiriere din data de 1 septembrie 2015”, se arată în comunicatul ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a mai sesizat Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în cazul primarului comunei mureşene Acăţari, Osvath Csaba, pentru comiterea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, conform News.ro.

De asemenea, ANI a constatat că s-au aflat în stare de incompatibilitate Gheorghe Haidcu, consilier local în cadrul Consiliului Local Buşteni şi Sorin Narcis Dospinescu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Strugari, judeţul Bacău.

De asemenea, ANI a mai anunţat că trei aleşi locali s-au aflat în conflict administrativ de interese.

Este vorba de Radu Gherasă, consilier local în cadrul Consiliul Local al comunei Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, Gheorghe Colţea, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei braşovene Crizbav şi Maria Tereza Rugină, consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Hârlău, judeţul Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri