Caută
Close this search box.

George Teşeleanu, despre PANTHEON JUDO STAGE RANDORI & KATA 2022: Sportul înseamnă valoare şi performanţă

Cu aproape 500 de participanți și instructori de renume în lumea judo-ului mondial, PANTHEON JUDO STAGE RANDORI & KATA 2022, patronat și organizat de George Teșeleanu, a devenit un eveniment de referinţă în sportul românesc. 

Este o participare extrem de importantă. În medie, stagiile de judo în România nu depășesc 200-250 de judoka. Deci, din punct de vedere cantitativ, este un stagiu extrem de reușit, iar calitativ, prin cei doi sensei coordonatori, cred eu că este maximum pe care putem să îl avem în acest moment la nivel, cel puțin european, amândoi fiind acompaniați de către Iulian Surlă, un vicecampion mondial de Kata al României, multiplu campion european, deci cu un background excepțional”, a declarat George Teșeleanu, președintele Clubului Sportiv Pantheon Constanţa, potrivit publicaţiei locale Observator Constanţa.

George Teșeleanu, președintele Clubului Sportiv Pantheon Constanţa, organizatorul evenimentului

George Teșeleanu are speranțe mari în ceea ce privește viitorul judo-ului românesc și susține că sunt din ce în ce mai mulți copii dornici să practice acest sport.

Faptul că sunt mulți copii aici e îmbucurător pentru că sportul, în primul rând, înseamnă, ca valoare, sport, sport de masă, sport egal sănătate, iar dacă din cei mulți care participă, vor face și performanță, este un lucru binevenit. Automat va trebui să ne concentrăm și pe performanță. Dar faptul că sunt mulți copii, mulți tineri, e poate acel lucru care dă valoare… De la ei avem așteptări, pentru viitorul judo-ului românesc”, afirmă George Teşeleanu.

Cei trei maeștri care conduc antrenamentele, sensei Eiko Shepherd, Eiji Kikuchi și Iulian Surlă sunt instructori de renume în lumea judo-ului mondial, iar conducerea stagiului a făcut tot posibilul ca tinerii judoka români să beneficieze de experiența acestora.

Anul acesta au venit doi japonezi, unul am putea spune că e legat de Europa mai mult, pentru că locuiește la Paris, e la al 5-lea stagiu pe care-l face la noi, sensei Eiji.
Anul acesta a venit din SUA, de peste ocean un alt sensei, este o doamnă care a avut onoarea să facă parte dintre elevii părintelui judo-ului. Eiko sensei e venită din SUA și e prima femeie care a făcut performanță în judo pe parte sportivă. E fabuloasă, are 75 de ani, de la 11 ani, în fiecare zi, până acum, face mișcare și pregătește tineri. Pentru copii acest lucru înseamnă foarte mult. Sunt japonezi, sunt mari maeștri, captează mult mai bine atenția copiilor, decât cei cu care sunt obișnuiți”, declară sensei Florentin Marinescu, pionier al artelor marțiale în România.

Antrenamentele sunt organizate în două Dojo-uri (săli de judo) aflate la exterior, din baza sportivă a hotelului Academy din Venus, unul de 120 mp, iar al doilea de 532 de mp, la nici 50 de metri de litoralul Mării Negre.

Citeşte şi: George Teşeleanu poate schimba faţa judoului românesc

Este un stagiu pe care un om absolut extraordinar, un om care face eforturi deosebite să-l păstreze, nota bene pentru el, aplauze și inima noastră pentru el, George Teșeleanu este cel care a inițiat treaba aceasta și pe care ulterior a dus-o mai departe, chiar și în condițiile în care doi ani de zile a fost pandemie, în condițiile în care acum, la graniță e război și totuși facem acest stagiu care este senzațional și care an de an a crescut. Anul acesta are aproape 500 de participanți, de practicanți, ceea ce înseamnă foarte mult pentru un stagiu. Nu pot să nu remarc faptul că între timp s-a construit acest dojo care probabil este cel mai mare dojo open space din lume. Din Europa, fără discuție, este cel mai mare. În Thailanda cred că mai există un astfel de spațiu deschis unde se pot practica artele marțiale”, a mai spus sensei Florentin Marinescu.

O prezență specială, la deschiderea oficială a stagiului, a fost Călin Georgescu, expertul în dezvoltare durabilă care a lucrat timp de 17 ani în Sistemul Națiunilor Unite, în domeniul conservării mediului. Călin Georgescu a practicat judo de performanță timp de mulți ani, este fost vicecampion balcanic și deținător al centurii negre.

„PANTHEON JUDO STAGE RANDORI & KATA 2022”, organizat de Clubul Sportiv Pantheon Constanţa, se desfăşoară în perioada 29 august – 4 septembrie, la Academy Hotel din stațiunea Venus.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri