Caută
Close this search box.

George Teşeleanu poate schimba faţa judoului românesc

george teşeleanu

George Teşeleanu, preşedintele Clubului Sportiv „Pantheon”, din Constanţa, este cel care poate schimba în bine faţa judoului românesc, care de câţiva ani nu se simte deloc bine.

În ultimul an, se constată o revigorare a sporturilor individudale din România, în primul rând, unde se obţin rezultate excepţionale. Amintim că la Nataţie mai mulţi juniori excepţionali, în frunte cu David Popovici, au uimit şi uimesc lumea.

Recent, la Europenele de la Roma, David Popovici a obținut medalia de aur, în probele de 100 m liber și 200 m liber. La 100 m liber, înotătorul român a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86, doborându-l pe cel deținut din anul 2009, de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91).

Recent, tenisul de masă românesc feminin şi masculin s-a remarcat din nou, aşa cum stau lucrurile de câţiva ani, cu mai multe medalii obţinute la Campionatul European. De ce să nu fie acum şi rândul judo să uimească lumea?

Totul este o chestiune de management sportiv şi de atragere de bani. Iar George Teşeleanu, fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo (FRJ), este omul potrivit pentru asta, sustinut de gloriile judoului romanesc, precum campioana olimpică Alina Dumitru, marii campioni Corina Căprioriu, Adrian Croitoru, Constantin Niculae, Mircea Frăţică, Toma Mihalache şi altii.

Pentru că în sport esenţial este managementul şi atragerea de bani, din mediul privat şi de la buget. Însă câştigătorul alegerilor a fost altul: Cozmin Guşă.

Rezultatele judoului românesc, anul acesta, se văd

La Campionatele Mondiale de Judo Juniori, care s-au terminat recent, la Guayaquil, în Ecuador, rezultatele obţinute de România au fost proaste, cu o singură lumină: Adrian Sulcă a obţinut o medalie de aur, Alex Creţ s-a clasat pe locul 5, Florentina Ivănescu pe locul 7, iar Giorgia Hanganu nu s-a clasat.

Tot anul acesta, acum trei luni, la Campionatele Europene de Judo Seniori, România s-a clasaat pe locul 26, aflându-se pe penultimul loc, în topul naţiunilor care au punctat cumva, şi având sub ea încă 13 state competitoare care nu au putut fi clasate deloc.

Concret, Adrian Sulcă s-a clasat pe locul 5, iar Alex Raicu pe 7, la categoria 73 kg, în timp ce Alex Creţ s-a clasat pe locul 7, la categoria 90 kg. Partea bună e că Sulcă şi Creţ par doi juniori promiţători.

Şi până la finalul anului mai sunt în calendar încă trei competiţii care ne interesează, dintre care Cupa Europeană de Juniori, de la Cluj, din 8-9 octombrie, ne va pune în postura de ţară-gazdă. În fieful preşedintelui FRJ, Cozmin Guşă. Ce vom face? Ce rezultate vom avea?

Alternativa Teşeleanu

Alternativa este George Teşeleanu. Are mai bine de trei decenii în mediul privat. Este manager în industrie şi consultant în afaceri şi management, atât în România, cât şi în Italia.

Teşeleanu are activitate universitară şi de cercetare. Predă cursuri în calitate de profesor invitat, susţine comunicări ştiinţifice la universităţi din România şi Italia şi este autor sau coautor al unor cărţi, manuale şi monografii.

În anul 2003, a devenit doctor în ştiinţe inginereşti al Universităţii din Petroşani, iar din anul 2015 este membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România. George Teşeleanu a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo, în perioada anilor 2014 – 2017.

În sprijinul judokanilor ucraineni refugiaţi

Pe 6 aprilie anul acesta, aşa cum scria MagnaNews.ro, Federația Ucraineană de Judo (UJF) și Federația Internațională de Judo (IJF), cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Comitetului Național Olimpic al Ucrainei, evacuaseră deja 300 de copii, cu vârsta sub 18 ani, care sunt acum cazați și practică judo la Constanța, pe malul Mării Negre.

Inițiativa acestei acțiuni unamitare îi aparține lui George Teșeleanu, fostul vicepreședinte al Federației Române de Judo.

„Tinerii noștri sportivi au fost întâmpinați de George Teșeleanu, proprietarul clubului sportiv local de pe malul Mării Negre”, a informat UJF (Ukrainian Judo Federation).

„Atât timp cât războiul continuă în Ucraina, tinerilor noștri judoka li se va asigura cazare și hrană și își vor putea continua procesul de studiu și pregătire”, au mai spus reprezentanții organizației sportive din Ucraina.

Transferul tinerilor judokani a durat trei zile.

Sportivii au venit din toate colțurile țării, inclusiv din regiunile din jurul Kievului, din Harkov, Zaporoje, Dnipro, Donețk, Luhansk, Mykolaiv, Odesa, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Cherkasy, Khmelnytskyi, Volyn și Transcarpatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri