Caută
Close this search box.

ÎPS Teodosie câştigă procesul cu Poliţia, după ce a primit amendă pentru că a ieşit din izolare să facă slujbă

ÎPS Teodosie a câştigat procesul cu Poliţia Română după ce a ieşit din izolare pentru a săvârşi slujba din 24 ianuarie. Amenda de 1.000 de lei a fost anulată.

ÎPS Teodosie a oficiat slujba pe faleza cazinoului din Constanţa pe data de 24 ianuarie, deşi ar fi trebuit să fie în izolare pentru că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19.

Pe 24 ianuarie, Teodosie a fost amendat de trei ori pentru nerespectarea măsurilor epidemiologice. Mai întâi, el a ieşit din izolare pentru a oficia liturghia în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, iar apoi a participat la un eveniment de Mica Unire din oraș, precum şi la o conferinţă de presă, potrivit TVR Info.

Prima amendă a fost dată de poliţişti în jurul orei 8:00. Agenții l-au găsit pe ÎPS Teodosie la catedrala din Constanța, unde a condus slujba, transmisă live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. În timpul liturghiei, prelatul nu a purtat nici mască de protecție.

Arhiepiscopia Tomisului a contestat amenzile întrucât Teodosie a fost informat despre decizia DSP București de a intra în carantină după participarea la evenimente.

Instanța i-a dat dreptate și a dispus anularea amenzii date de Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri