Caută
Close this search box.

Maria Zaharova (MAE rus) acuză Letonia de… „xenofobie animalică”

Maria Zaharova

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, a acuzat o „xenofobie animalică” a părţii letone, scrie Reuters. Rusia a condamnat în termeni duri rezoluția adoptată de parlamentul leton, care desemnează Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, .

„Ținând cont că este lipsită de orice substanță cu excepția xenofobiei animalice din spatele acestei decizii, este necesar să le spunem ideologilor că sunt neonaziști”, a reacționat Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, pe canalul ei de Telegram.

Parlamentul leton a declarat Rusia stat care sprijină terorismul.

Rezoluţia menţionează că „Letonia recunoaşte acţiunile Rusiei în Ucraina drept un genocid ţintit împotriva poporului ucrainean” şi cheamă la creşterea susţinerii militare, financiare, umanitare şi diplomatice pentru Ucraina, conform Digi24.

Rusia pretinde că a fost nevoită să-şi trimită forţele armate în Ucraina pentru a „denazifica” o ţară despre care susţine că este condusă de neonazişti, termen pe care l-a folosit şi pentru a-i categorisi pe criticii săi din Ţările Baltice.

Ucraina şi Occidentul au respins utilizarea acestui termen de către Rusia drept propagandă menită să justifice un război de cucerire în stil imperialist, comparându-i pe ucraineni cu invadatorii nazişti germani din Al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri