Caută
Close this search box.

Marius Bodochi: publicul va fi răsfăţat cu o serie de surprize teatrale în noua stagiune de la TNB

Teatrul Naţional din Bucureşti deschide stagiunea de toamnă pe 10 septembrie, publicul fiind aşteptat atât cu spectacole mai vechi, din repertoriul TNB, cât şi cu multe premiere, a anunţat directorul adjunct al instituţiei, Marius Bodochi.

„Spectacolele vor începe în jurul datei de 10 septembrie. Noi începem în 5 septembrie, cu repetiţii, reluarea activităţii care necesită o perioadă de acomodare şi pregătirea viitoarelor premiere, care au prioritate.

Teatrul Naţional începe stagiunea în data de 5 septembrie, când se întoarce lumea din concediu”, a declarat actorul Marius Bodochi, citat de Agerpres.

El a precizat că în luna septembrie vor avea loc şi câteva premiere, una dintre acestea, „Maşinăria. Musicalul”, pusă în scenă de Alexander Hausvater, urmând să aibă prima reprezentaţie chiar pe 10 septembrie.

„Sigur se vor relua, încet-încet, şi spectacolele din stagiunea trecută. Este vorba şi despre ultimele premiere – ‘Pescăruşul’ pus în scenă de Eugen Jebeleanu sau ‘Părinţi şi copii’, pus în scenă de domnul Massaci. Cam astea vor fi primele două-trei săptămâni din stagiunea care tocmai începe, 2022-2023. Vom avea şi multe alte surprize, dar le vom dezvălui la momentul potrivit, să ajungem în 5-6 septembrie, să ne întoarcem, şi atunci vom da mai multe date, iar premierele vor avea o dată fixă”, a precizat Bodochi.

„În luna septembrie vom avea mai multe premiere, printre care ‘Cei drepţi’ de Albert Camus, în regia lui Mihai Măniuţiu, premiera acestui spectacol va fi în jurul datei de 20 septembrie, apoi un spectacol cu trupa tânără a teatrului, pus în scenă de Alexandra Badea, care a venit din Franţa, e textul dânsei, premiera urmând să aibă loc tot în primele 2-3 săptămâni din septembrie, se numeşte ‘Exil’, apoi premiera oficială a unei piese americane, un musical pus în scenă de Alexander Hausvater, se numeşte ‘Maşinăria. Musicalul’. Acestea sunt premierele lunii septembrie, deci, până la 1 octombrie, vor ieşi spectacolele respective”, a spus Marius Bodochi.

În ceea ce priveşte activitatea actorului Marius Bodochi, acesta ne-a dezvăluit că începutul toamnei va fi bogat în premiere, el urmând să joace în trei piese.

„Am trei premiere în pregătire, eu ca actor. E vorba despre ‘Zorba grecul’ al lui Nikos Kazantzakis, o adaptare după Hristo Boychev, spectacol pentru care am fost invitat la Ateneul Naţional din Iaşi, iar premiera acestui spectacol va fi pe 1 septembrie. Eu joc rolul Zorba alături de actorii din Iaşi, Cosmin Maxim joacă rolul Nikos, celălalt personaj important din dramatizare, Hortense, este jucat de Erica Moldovan, o actriţă excepţională, actriţa Ateneului Naţional din Iaşi, astea ar fi rolurile principale. Regia spectacolului aparţine doamnei Antonella Cornici, iar muzica originală este compusă de Tibor Cari. Apoi, în 6 septembrie, voi reîncepe la Bucureşti repetiţiile la Teatrul Naţional cu ‘Cei drepţi’ al lui Albert Camus, pus în scenă de Mihai Măniuţiu şi premiera va fi în jurul datei de 20 septembrie. Apoi la începutul lui octombrie voi avea o a treia premieră, am avut deja o avanpremieră la Teatrul Dramaturgilor Români, este vorba despre spectacolul ‘Tzuki şi Tati’ de Florin Piersic Jr. E o piesă în două personaje cu Florin Piersic Jr şi cu mine, iar regia îi aparţine tot lui Florin Piersic Jr. Cam asta este vara şi intrarea în toamna anului 2022”, a mărturisit Marius Bodochi.

Acesta a amintit şi de filmul „Capra cu trei iezi”, care a fost prezentat la TIFF, dar şi de filmările la o peliculă despre viaţa lui Constantin Brâncoveanu, în regia lui Dan Piţa, în care este distribuit în rolul sultanului Ahmed al III-lea.

”Între timp a ieşit la public, la TIFF, filmul ‘Capra cu trei iezi’ în regia lui Victor Canache, un artist român, dar cu cetăţenie americană. A făcut ‘Capra cu trei iezi’, am fost la TIFF, filmul a luat Premiul publicului, o mare bucurie pentru noi, actorii, Maia Morgenstern şi cu mine, şi trei copii – cei trei iezi -, o mare bucurie pentru noi că are succes la public. Am fost cu filmul în prezentare la Timişoara, la Alba Iulia şi, bineînţeles, la Cluj, şi urmează să-l mai prezentăm publicului la Constanţa, iar apoi premiera oficială va fi în 25 octombrie, dacă nu mă înşel, la Bucureşti. Între timp am mai filmat şi cu domnul Dan Piţa care, la ora asta, cred eu şi nu doar eu, este cel mai mare regizor de film al nostru. Domnia sa face un film despre viaţa şi întâmplările din viaţa lui Constantin Brâncoveanu şi în acest film joc sultanul Ahmed al III-lea. Am filmat deja mai mult de o săptămână la Făgăraş şi urmează să continuăm filmările după 25 septembrie”, a mai spus Marius Bodochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri