Caută
Close this search box.

Mesajul lui Rafila nu a produs isterie. Românii nu se înghesuie la iodura de potasiu

iodură de potasiu

O singură persoană a venit la farmacie în luna iulie, în judeţul Ilfov, să ridice pastilele de iod. Datele strânse până acum arată că în Capitală au fost eliberate 302 comprimate, pentru 172 de pacienţi. 15 tablete au fost date în Suceava, 25 în Timiş, 10 în Galaţi, 96 în Iaşi.

Ilfov

Conform informaţiilor furnizate de conducerea DSP Ilfov la solicitarea News.ro, în luna iulie un singur om a venit la farmacie să ridice pastilele de iodură de potasiu. Oamenii pot merge la 36 de farmacii aflate în judeţ, farmacii aflate pe lista oficială a Ministerului Sănătăţii, pentru a ridica aceste pastile.

Şeful DSP Ilfov, Teodor Negulescu a transmis că în în judeţul Ilfov 244.206 persoane reprezintă populaţia eligibilă pentru a primi iodură de potasiu.

Suceava

Farmaciile aflate pe lista Ministerului raportează o dată pe lună câte reţete pentru iodură de potasiu eliberează oamenilor.

Pe raza judeţului Suceava sunt 25 de farmacii autorizate să elibereze iodura de potasiu, pe baza prescrierii de la medicul de familie.

În luna iulie însă au fost ridicate de la aceste farmacii numai 15 tablete, conform datelor furnizate News.ro de şeful DSP Suceava.

Timişoara

În judeţul Timiş, din luna iulie până acum, au fost ridicate de la farmacie numai 25 de comprimate de iodură de potasiu, conform datelor furnizate de DSP Timiş.

Galaţi

În judeţul Galaţi, raportarea farmaciilor pentru luna iulie arată că şase persoane au luat reţetele, pentru 10 tablete de iodură de potasiu. trei farmacii, dintre cele 42, aflate pe lista oficială a Ministerului Sănătăţii, au eliberat aceste medicamente, conform datelor transmise de conducerea DSP Galaţi.

Iaşi

În judeţul Iaşi, în luna iulie, au fost eliberate numai 96 de tablete de iodură de potasiu, pentru 38 de persoane, arată datele furnizate de şeful DSP Iaşi.

În Capitală există cele mai multe farmacii de unde oamenii pot ridica pe baza reţetei medicale pastilele de iodură de potasiu.

Datele raportate până acum de farmaciile aflate pe lista Ministerului Sănătăţii arată că au fost distribuite 302 comprimate pentru 172 de pacienţi.

Lista cu farmaciile care distribuie gratuit tabletele poate fi consultată AICI.

„Conform art 10 din Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.1648/21.06.2022 privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65mg comprimate către populaţie În primele 7 zile lucrătoare ale fiecărei luni farmaciile comunitare din lista prevăzută la art 1. trimit către direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti în raza căreia se află o situaţie care va cuprinde numărul de persoane cărora le-au fost eliberate în baza prescripţiei medicale comprimate de iodură de potasiu 65 mg, precum şi numărul de comprimate eliberate, conform modelului prevăzut în Anexa nr 5.

Distribuirea medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate în farmacii comunitare s-a realizat începând cu data de 29.06.2022 prin intermediul distribuitorilor de medicamente, fiind recepţionat în farmacii spre eliberare începând cu luna iulie 2022.

Astfel, luna august 2022 este prima lună în care se realizează centralizarea datelor privind eliberarea medicamentului către pacienţi, ultima zi de raportare a farmaciilor fiind 09.08.2022.

Datele centralizate până la acest moment ne arată eliberarea prin intermediul farmaciilor comunitare de pe raza Municipiului Bucureşti a 302 comprimate pentru 172 de pacienţi”, au transmis într-un răspuns scris pentru News.ro reprezentanţii DSP Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri