Caută
Close this search box.

Mihai Weber (PSD): Românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu!

mihai weber

Deputatul PSD Mihai Weber scrie, marţi, pe Facebook, că românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu şi că, ţinând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va creşte consumul.

Prin urmare, vor creşte costurile atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici, îi cere imperativ ministruui Energiei să se trezească şi să vină urgent cu soluţii care să oprească şi să descurajeze creşterea nejustificată a preţurilor la energie şi gaze.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat marţi, pentru News.ro, după atacul lui Mihai Weber la ministrul Virgil Popescu, pe tema crizei din energie, că liberalii nu se ceartă pe Facebook cu nimeni şi nu dau replici prin postări, ci discută instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie, iar în acest moment lucrează cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Stroe mai arată că decizia compensării preţului în energie a aparţinut coaliţiei, nu PNL.

„Românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu! Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creşterile de preţuri la energie electrică, gaze naturale şi combustibil.

PSD a propus încă de anul trecut soluţia reglementării preţului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenţionării în condiţiile unui deficit bugetar în creştere”, spune deputatul PSD Mihai Weber, citat de News.ro.

Parlamentarul arată că, ”după pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susţine această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze preţurile care deja nu mai au nicio justificare economică”.

”Majoritatea ţărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populaţia şi economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluţia cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa nişte preţuri deja scăpate de sub control. Soluţia reglementării preţului la energie a fost adoptată şi de alte ţări şi, mai mult, au fost alese şi alte măsuri alternative care să calmeze haosul impus de anumiţi jucători de pe piaţă. De la asigurarea gratuităţii transportului pentru navetişti, subvenţionarea gospodăriilor ale căror costuri la utilităţi erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile, iată doar câteva dintre soluţiile găsite în alte ţări cu un nivel de trai mult superior decât cel din România”, spune Weber.

”Ţinând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va creşte consumul şi, prin urmare, vor creşte costurile atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească şi să vină urgent cu soluţii care să oprească şi să descurajeze creşterea nejustificată a preţurilor la energie şi gaze. Poate alege dintre soluţiile propuse de PSD sau soluţiile adoptate de alte ţări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei sale”, mai transmite el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri