Caută
Close this search box.

Miniştrii de externe din G7 îndeamnă China să rezolve pe cale paşnică diferendul legat de Taiwan

g7

Miniştrii de externe din G7 (Grupul celor mai puternice şapte economii ale lumii) au cerut miercuri Chinei să rezolve într-un mod paşnic tensiunile din jurul strâmtorii Taiwan, relatează Reuters şi AFP.

Apelul şefilor diplomaţiilor din G7 intervine după ce China şi-a manifestat indignarea faţă de vizita efectuată marţi la Taipei de preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, printr-o creştere bruscă a activităţii militare în apele din jurul insulei.

„Nu există nicio justificare pentru utilizarea unei vizite ca pretext pentru o activitate militară agresivă în strâmtoarea Taiwan. Este un lucru normal şi obişnuit ca parlamentarii din ţările noastre să călătorească în străinătate”, susţin miniştrii de externe din G7 (SUA, Japonia, Franţa, Germania, Italia, Canada şi Marea Britanie), citaţi de Agerpres.

În aceeaşi declaraţie publicată de Germania, care asigură în prezent preşedinţia G7, ei avertizează că „răspunsul în formă de escaladare” al Chinei „riscă să crească tensiunile şi să destabilizeze regiunea”.

Citeşte şi: Casa Albă transmite că dorește să evite escaladarea tensiunilor cu Beijingul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri