Caută
Close this search box.

Nancy Pelosi, după ce vizita sa în Taiwan a enervat Beijingul: Am venit cu intenţii paşnice în regiune

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a sosit marţi seară în Taiwan, a declarat miercuri că a venit cu intenţii paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa a înfuriat Beijingul, transmite AFP şi Agerpres.

„Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune”, a declarat Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a sosit la Taipei la bordul unui avion militar american. Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

La sosirea înaltului oficial american la Taipei, ministerul chinez de externe a denunţat „o încălcare gravă” a angajamentelor americane faţă de China, care „subminează grav pacea şi stabilitatea regionale”.

Potrivit Reuters, preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA urmează să se întâlnească cu preşedinta Taiwanului, precum şi cu activişti pentru drepturile omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri