Caută
Close this search box.

Panică, după un incendiu la mansarda unui bloc din Popești Leordeni. Autoritățile au transmis mesaj RO-Alert

ro alert

A fost panică, duminică, la un bloc din Popești Leordeni, lângă București. O mansardă a luat foc, iar oamenii au ieșit speriați din imobil. Un nor de fum dens și înecăcios s-a răspândit în zonă, așa că autoritățile au emis un mesaj RO-Alert prin care au atenționat populația să evite zona. Pompierii au intervenit cu 14 autospeciale și 3 autoscări.

Din fericire, nu au existat victime. A fost afectată, însă, o suprafață de 700 de metri pătrați. Intervenția a fost îngreunată din cauză că străzile sunt înguste, iar vântul bătea cu putere. Și cu hidranții a fost dificil. Pompierii au luat apă dintr-o piscină pentru a stinge flăcările.

„Focul arde și apa nu-i, că așa e în Popești. Hidranți insuficienți!”, a comentat unul dintre martorii oculari.

„În 10 ani de zile n-au instalat niciun hidrant pentru toate cele opt blocuri, pentru că dacă ar fi fost acești hidranți, stingerea, intervenția ar fi durat mult mai puțin. După cum vedeți, este și o problemă de acces a auturor mașinilor. Acum un an de zile, vizavi, pe Șoseaua Olteniței, a luat foc mansarda unui bloc. Fiecare apartament, de la etajul 3 până la parter a fost inundat de apă și invadat de fum. Deci, vă dați seama ce înseamnă pentru locuitorii acestui bloc un asemenea incendiu”, spune un locatar.

„Ne-am speriat cu toții, am zis Doamne, ce se întâmplă? Doamne ferește de așa ceva! E șoseaua foarte îngustă, mașinile nu pot trece, autoritățile nu pot face ceea ce au de făcut, pentru că sunt mașini parcate pe lângă, e foarte complicat”, explică o altă locatară din zonă. „Cui nu-i e frică? Că prea departe de incendiu nu suntem. Îmi era frică că ajunge și la noi, că începuse să bată și vântul tare”, mărturisește femeia.

Vecinii spun că focul ar fi pornit după ce cineva ar fi dat foc la un cuib de viespi și s-ar fi extins la toată mansarda.

„Eu locuiesc în blocul care a luat foc anul trecut. Cică a luat foc de la un cuib de viespi, a vrut să le dea foc. Anul trecut când a luat foc la noi, au zis că de la o țigară de la etajul 3”, spune o localnică.

13 apartamente din cele 26 ale blocului au fost afectate în urma incendiului. Pompierii vor supraveghea blocul până dimineața pentru a se asigura că focul nu se reaprinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri