Caută
Close this search box.

Accident rutier grav în Bulgaria, cu un autocar românesc: 4 morţi, dintre care trei români. Răniţii, aduşi în ţară

Trei români și un cetățean străin au murit în Bulgaria după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident. În autocar erau 26 de pasageri, majoritatea români.

Update Trei dintre cei cinci români răniţi în accidentul rutier din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, aceştia fiind conştienţi, stabili şi cooperanţi, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cătălin Vişean.

El a spus că aceştia au vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani.

Potrivit secretarului de stat, urmează să fie hotărât pe ce secţii vor fi internaţi răniţii.

Cinci români au fost răniţi şi trei au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar, sâmbătă noaptea, în zona Veliko Târnovo din Bulgaria.

Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

A doua pacientă de 54 de ani a fost adusă cu elicopterul SMURD care a aterizat pe velodromul Dinamo. Pacienta va fi transferată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Primul român rănit în accident a fost deja adus în România cu un elicopter SMURD.

”Pacienta este stabilă, a suferit mai multe fracturi și contuzii. Este conștientă. Nu își aduce aminte foarte multe lucruri. Își dorea să fie tratată într-un spital din România. Nu își aduce aminte ce s-a întâmplat”, a spus medicul din echipajul SMURD. El a insistat că nu poate oferi detalii medicale despre starea pacientei.

Alți 4 români răniți vor fi aduși în țară.

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, la Veliko Tarnovo, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, într-o intervenție telefonică la Digi24.

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria, relatează TVR Info.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România.

Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Patru români, aflați într-un microbuz, au murit în Bulgaria / dariknews.bg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri