Caută
Close this search box.

PNL Sector 1: Curtea de Conturi a confirmat – Clotilde Armand a încălcat legea. Curtea de Conturi e condusă de un PSD-ist, Mihai Busuioc

clotilde armand

Consilierii locali ai PNL Sector 1 afirmă că au sesizat în repetate rânduri instituţiile abilitate, în legătură cu ‘derapajele constante’ ale primarului Clotilde Armand, iar în această perioadă au început să sosească şi răspunsurile, cel mai recent fiind din partea Curţii de Conturi.

„Atacurile furibunde şi nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât şi pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-şi masca ilegalităţile. Răspunsul Curţii de Conturi este clar: Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!”, susţin consilierii locali ai PNL Sector 1, conform Agerpres.

Aceştia indică ce a constatat pe scurt Curtea de Conturi, în cazul primarului Sectorului 1.

Astfel, consilierii locali ai PNL Sector 1 menţionează efectuarea unor plăţi duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deşeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1, încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanţă/asistenţă şi/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, achiziţia serviciilor de pază pentru unităţi de învăţământ, unităţi sanitare şi pieţe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără a fi demonstrată urgenţa şi cu încălcarea principiilor nediscriminării şi a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

„Consilierii locali ai PNL Sector 1 au respectat totdeauna legea şi interesul cetăţenilor. Decizia Curţii de Conturi este o vindicare după un an şi jumătate de calomnii la adresa noastră. Noi am avut dreptate. Armand nu”, se mai arată în comunicat.

Numai că preşedintele Curţii de Conturi este Mihai Busuioc, fost membru PSD de frunte din organizaţia PSD Giurgiu, condusă de Nicolae Bădălău. Acesta, la rândul său, a demisionat din Senat, pentru a fi vicepreşedinte al Curţii de Conturi, adică subordonatul fostului său subordonat din organizaţia PSD Giurgiu.

În fapt, Curtea de Conturi este o instituţie infestată de PSD. Un alt vicepreşedinte este fostul parlamentar şi deputat PSD Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, fost socru al fostului premier Victor Ponta.

Tot la Curtea de Conturi, la cabinetul preşedintelui Mihai Busuioc, este angajat şi Victor Dăncilă, fiul Vioricăi Dăncilă, alt fost prim-ministru PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri