Caută
Close this search box.

PSD face din nou presiuni pentru remanierea Guvernului

ciolacu

PSD face din nou presiuni pentru remaniere. Analiștii văd o strategie prin care liderul Marcel Ciolacu vrea să-și pregătească candidatura la viitoarele prezidențiale, distrugând și eventuala opoziție din propriul partid.

„Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, și PSD-ul cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri. Nu este atributul meu, e ca la șah. Mută albele primele trebuie să mute.

Nu s-a rupt. Eu nu rup coaliții. Nu este o catastrofă o remaniere, e un lucru normal în orice democrație. Nu încercați să căutăm nume, câți miniștri”, declară Marcel Ciolacu.

Liberalii susțin însă că altele sunt prioritățile actualei guvernări și că social-democrații ar trebui să nu o ia pe urmele USR.

„Uneori, mi se pare că liderii PSD, inclusiv domnul Ciolacu, se comportă la putere de parcă ar fi în opoziţie. Eu am mai văzut un astfel de comportament în cazul USR. Domnii de la PSD trebuie să înţeleagă că guvernează România alături de PNL.

Am încredere deplină în analiza premierului. Sunt convins că, dacă doreşte sau dacă consideră că unul dintre miniştri sau miniştrii nu-şi fac treaba, va veni şi va anunţa asta în cadrul şedinţelor de coaliţie”, spune Rareș Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, potrivit TVR.

Marcel Ciolacu nu ar fi renunțat la ideea remanierii actualului ministru al Apărării, Vasile Dâncu, susțin surse din coaliție. Doar că și-ar dori o remaniere mai extinsă la nivelul tuturor celor trei partide de coaliție, pentru a preveni efectele unui scandal intern în partid.

„Este dovadă nu numai de concurenţă neloială în cadrul coaliţiei, dar şi de lipsă de fairplay faţă de premier. Domnul Ciolacu a susţinut, în urmă cu două săptămâni, că domnul Dâncu nu este remaniabil, ceea ce mi-a sugerat că există o obsesie Dâncu.

Asta înseamnă că preşedintele PSD se gândeşte foarte serios la candidatura sa la prezidenţiale în 2024 şi vrea să elimine orice concurenţă”, explică analistul politic Cristian Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri