Caută
Close this search box.

Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă în New York

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat vineri în timpul unui eveniment desfăşurat în New York, informează Reuters, EFE şi AFP.

Rushdie a fost atacat pe scenă, în timp ce participa la un eveniment din Chautauqua, o localitate din vestul statului New York.

Autorul britanic născut în India, ameninţat cu moartea timp de mai multe decenii pentru scrierile sale, ar fi fost înjunghiat în zona gâtului, potrivit poliţiei statului New York şi martorilor, notează Reuters, citată de Agerpres.

Un bărbat s-a repezit pe scena Chautauqua Institution din vestul statului New York şi l-a atacat pe Rushdie în timp ce acesta era prezentat, potrivit unui martor ocular. Un agent prezent la eveniment l-a reţinut pe atacator, a precizat poliţia.

Rushdie a fost transportat cu elicopterul la un spital, însă nu sunt cunoscute deocamdată detalii cu privire la starea sa, a adăugat poliţia.

Scriitorul a căzut la podea când bărbatul l-a atacat şi a fost apoi înconjurat de un mic grup de persoane care i-au acordat primul ajutor, în timp ce atacatorul a fost reţinut, potrivit unui martor care a asistat la prelegere şi care a solicitat să nu-i fie dezvăluită identitatea, relatează Reuters.

Carl LeVan, un scriitor care a susţinut pe Twitter că a fost martor la atac, a spus că Rushdie a fost „înjunghiat de mai multe ori înainte ca atacatorul să fie imobilizat de agenţii de securitate”, notează EFE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri