Caută
Close this search box.

Sora lui Kim Jong-Un: „Vom eradica autorităţile sud-coreene””

Kim Yo-Jong, influenta soră a liderului nord-coreean, Kim Jong-un, a acuzat Seulul că a provocat epidemia de Covid în ţara sa şi a ameninţat cu represalii, au relatat media publice, când Phenianul şi-a declarat victoria asupra maladiei, transmite La Libre Belgique, citată de Rador.

Kim Yo-jong s-a legat de trimiterea de prospecte de propagandă cu balonul din Coreea de Sud, vorbind despre o crimă împotriva umanităţii, a relatat agenţia de presă oficială KCNA.

Phenianul acuzase deja că lucruri stranii, în apropierea frontierei cu Sudul, au provocat epidemia de Covid în această ţară izolată, alegaţii respinse de Seul.

În ciuda unei interdicţii impuse în 2021, militanţi sud-coreeni continuă să trimită baloane conţinând prospecte şi bancnote de dolari, provocând protestele Phenianului.

Dna Kim a afirmat că numeroase ţări şi OMS au recunoscut „pericolul de a răspândi o maladie infecţioasă intrând în contact cu obiecte contaminate”, potrivit articolului.

„Este foarte îngrijorător că Coreea de Sud trimite manifeste, bani, broşuri şi obiecte murdare în regiunea noastră”, a adăugat ea.

Kim Yo-jong a avertizat că Phenianul se gândeşte la represalii puternice şi a adăugat că dacă baloanele continuă, „vom răspunde eradicând nu numai virusul, ci şi autorităţile sud-coreene”.

Seulul a asigurat în iunie că nu există „nici un caz verificat oficial de infectare cu Covid, prin corespondenţă sau prin materiale”.

Aceste ameninţări vin după ce fratele ei a declarat o „victorie strălucită” în bătălia contra Covid-19, după două săptămâni fără noi cazuri anunţate oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri