O persoană a decedat şi alte 18 au fost rănite joi dimineaţă din cauza bombardării unei zone rezidenţiale din oraşul Harkov, situat în estul Ucrainei, de către forţele ruse, a anunţat guvernatorul regional Oleh Sinehubov, informează Reuters.

”Pentru moment, există 18 răniţi, printre care doi copii. O persoană a murit”, a scris Sinehubov pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Miercuri, şase persoane au murit şi alte 16 au fost rănite după ce o rachetă lansată de forţele ruse a lovit Harkovul, relatează Agerpres.

În sud, forţele ucrainene au zădărnicit o încercare a trupelor ruse de a avansa în apropierea oraşului Bilohorka, situat la nord-est de Herson, potrivit analistului militar ucrainean Oleh Jdanov.

Districtul sud al comandamentului operaţional al armatei ucrainene a declarat că forţele ucrainene au ucis 29 de ”ocupanţi” şi au distrus piese de artilerie, vehicule blindate şi un depozit de muniţii.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.