Caută
Close this search box.

Un român, pistolarul din Taragona, a fost eutanasiat în Spania, după ce a împușcat patru oameni

pistolarul din taragona

Eugen Marin Sabău, supranumit Pistolarul din Tarragona după ce și-a împușcat mortal trei colegi de muncă și un polițist, la sfârșitul anului trecut, nu și-a putut vedea rudele înainte de a fi eutanasiat, așa cum ceruse zilele trecute.

Judecătorul i-a respins cererea, anunță El Pais.

Eugen Sabău, „pistolatul din Tarragona” căruia Justiția din Spania i-a acordat dreptul de a fi eutanasiat, nu și-a putut petrece ultima zi în libertate provizorie, pentru a-și lua rămas bun de la familie.

Judecătorul Instanței de instrucție numărul 5 din Tarragona a respins cererea avocatului lui Sabău, motivând că eliberarea lui provizorie ar fi implicat riscul ca acesta să evadeze, din moment ce s-ar fi aflat în acest interval, într-un spital fără supraveghere specială.

„Orice terț, membru de familie sau prieten, ar putea facilita evadarea”, a menționat judecătoarea Sofia Zapater.

De menționat faptul că românul de 46 de ani a suferit o paralizie ireversibilă după ce a fost împușcat în coloană de polițiști în urma acțiunii de prindere a sa. Sabău este internat în unitatea penitenciară Consorțiul de Sănătate Terrassa (Barcelona), iar transferul său într-un spital convențional pentru a i se îndeplini cererea ar fi presupus o relaxare a măsurilor de securitate pe care judecătorul a considerat-o inacceptabilă, conform Ziare.com.

În plus, judecătorul a subliniat că „în nici un moment acuzatul nu a cerut scuze victimelor și nici nu a dat semne de pocăință”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri