Marele scriitor Salman Rushdie, laureat a numeroase premii internaționale de mare prestigiu literar, a scris lucrarea „Versetele satanice”, motiv pentru care  a intrat pe ”Lista neagră” a Al-Qaeda și a fost amenințat cu moartea încă din 1988. Acele versete invocate de Rushdie, extrase din vechiul Coran, ar fi făcut referire la ritualul rugăciunii către trei zeități păgâne adorate la Mecca. Vineri, scriitorul a fost atacat în mod foarte brutal în timp ce se afla pe o scenă din New York, conform presei internaționale.

Update, 14 august: Scriitorul Salman Rushdie a fost deconectat de la ventilator și poate vorbi din nou. Agentul său a declarat că scriitorul și-a revenit parțial.

În urma atacului, Rushdie are nervii secționați la un braț și a suferit leziuni la ficat. Totodată, scriitorul ar putea pierde un ochi. Hadi Matar, bărbatul de 24 de ani care l-a înjunghiat pe Rushdie de cel puțin 10 ori, a pledat nevinovat pentru tentativă de omor și a fost arestat preventiv fără cauțiune.

Update 13 august: Agentul lui Salman Rushdie a declarat că „veștile nu sunt bune” după ce autorul a fost înjunghiat la un eveniment în statul New York, informează BBC. „Salman își va pierde probabil un ochi, nervii din braț i-au fost secționați, iar ficatul i-a fost afectat”, a declarat agentul său.

Update: Scriitorul Salman Rushdie a supraviețuit atacului, a transmis Kathy Hochul, guvernatorul statului american New York. Salman Rushdie primește îngrijri medicale, fiind rănit în zona gâtului.

Știre inițială: Poliția din comitatul Chautauqua, acolo unde scriitorul Salman Rushdie urma să susțină un discurs, a transmis că o persoană a fost înjunghiată, însă fără a confirma dacă victima este Salman Rushdie sau o altă persoană.

Salman Rushdie a fost atacat în timp ce se pregătea să susțină un discurs la New York

Scriitorul cu origini indiene este câștigător al Booker Prize și are vârsta de 75 de ani. Acesta a fost condamnat la moarte de ayatolahului Ruhollah Khomeini, fost lider suprem al Iranului, tocmai din pricina lucrării sale, considerată blasfemitoare la adresa religiei islamice.

Conform declarațiilor unui reporter al Associated Press, martor al incidentului, un bărbat s-a repezit asupra scenei de la Chautauqua Institution, rănindu-l pe Rushdie chiar când acesta se pregătea să ia cuvântul. Ulterior, agresorul a fost imobilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.