Caută
Close this search box.

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose: Se impunea remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat astăzi că ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuia demis din guvern pentru că „mare parte din haosul de astăzi” este din cauza sa. În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a subliniat că liberalii „s-au obişnuit” cu solicitarea social-democratului Mihai Tudose de a fi remaniat ministrul Energiei.

„Eu îmi menţin opinia că mare parte din haosul de astăzi i se datorează”, a răspuns vicepreşedintele PSD Mihai Tudose la o întrebare privind capacitatea lui Virgil Popescu de a gestiona situaţia complicată din energie care se anunţă pentru iarnă.

„El a avut o strategie, eu nu contest că fiecare om poate să aibă o idee, am înţeles. Domnia sa a aplicat ideea lui, a convins de ce e responsabil de ideea lui, rezultatele nu sunt cele scontate”, a adăugat Mihai Tudose.

Întrebat dacă se impune remanierea ministrului liberal Virgil Popescu, vicepreședintele PSD a spus că „este problema domnului prim ministru”, precizând că punctul său de vedere este, aşa cum a mai spus, „da, se impunea remanierea”.

„Modul în care pot fi remaniaţi miniştrii îl cunoaşte şi domnul Tudose, îl cunosc toate partidele care fac parte din această coaliţie de guvernare. Ne-am obişnuit cu solicitarea domnului Tudose, nu e prima dată când o face”, a transmis, la scurt timp, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

„Repetăm, ca de fiecare dată, faptul că evaluarea activităţii miniştrilor o face prim-ministrul, este un proces continuu, activitatea domnului Virgil Popescu este cu siguranţă evaluată. Este un domeniu care beneficiază de toată atenţia guvernului, dar haideţi să aşteptăm poziţia şi punctul de vedere ale premierului în ceea ce priveşte evaluarea tuturor miniştrilor care fac parte din echipa guvernamentală”, a adăugat el.

Stroe a precizat că, dacă va exista o propunere de remaniere, aceasta va fi analizată în coaliţie. „Este atributul dânsului şi dacă va exista această posibilitate de remaniere, pentru că până la urmă, (….) dacă va fi cazul, va fi prezentată în coaliţie, pentru că e nevoie de un acord al tuturor partidelor, şi bineînţeles public”, a adăugat Stroe, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri