Caută
Close this search box.

VIDEO Propaganda Moscovei: „Rusia e o țară liberă. Europenii sunt invidioși!”

propaganda Moscovei

Unul din propagandiștii cei mai radicali ai Kremlinului intoxică publicul din Rusia. Ultima invenţie se referă la faptul că europenii susțin Ucraina, fiind supărați din cauza înfrângerilor pe care le-au suferit în fața Rusiei, de-a lungul secolelor.

Kiseliov nu face nici o referire de exemplu la sprijinul pe care rușii l-au avut din partea britanicilor, în lupta contra lui Napoleon, nici nu precizează că Armata Roșie a reușit să învingă trupele germane doar grație ajutorului american masiv.

„Țările occidentale încă sunt incapabile să ne ierte pentru înfrângerile pe care le-au suferit, în campanii împotriva Rusiei”, a spus Dmitri Kiseliov.

Acesta afirmă că „suedezii nu ne iartă pentru umilirea armatei [regelui] Carol al XII-lea, la Bătălia de la Poltava, iar acum ei cer terminarea Rusiei, tocmai din cauza Poltava”, continuă el, într-o posibilă referință la faptul că Suedia, la fel ca Finlanda, a renunțat la neutralitatea sa istorică și a cerut să adere la NATO, după declanșarea războiului din Ucraina, la sfârșitul lunii februarie.

„Dar ei n-au curajul să lupte, așa că au găsit unii neghiobi în Ucraina, să lupte cu Rusia”, mai spune el.

Kiseliov trece apoi la francezi, despre care spune că nu au iertat Rusia pentru Bătălia de la Borodino, „care a reprezentat un eșec strategic pentru campania împotriva Rusiei, a marii armate a lui Napoleon, o armadă de 600.000 de oameni”.

Prezentatorul TV rus trece apoi în revistă toate țările europene ocupate de Napoleon, care au dat soldați pentru „La Grande Armée”, oprindu-se cu precădere la statele germanice.

„De fapt, jumătate dintre războinicii marii armatei erau vorbitori de germană”, spune acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri