Caută
Close this search box.

VIDEO Un avion s-a prăbuşit în Giurgiu. Două persoane au decedat

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sâmbătă că o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate.

Actualizare: Parchetul Curții de Apel București a deschis un dosar penal în care anchetează, printre altele, fapte legate de consumul de alcool și pilotarea unui avion fără documente de certificare.

„Un avion de mici dimensiuni a fost identificat prăbuşit în pădurea din comuna Letca Nouă, judeţul Giurgiu, victimele fiind o persoană de sex feminin şi o persoană de sex masculin. În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 112 şi art. 116 alin. 1 lit. a, b, c ambele raportate la art. 122 şi art. 114 alin. 1, 2 şi 3 şi art. 115 alin. 1 din Legea nr. 21/2020 privind Noul Cod Aerian al României, art. 192 alin. 1, 2 şi 3 din Codul Penal”, se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, transmis sâmbătă seara. Articolul 112 din Noul Cod Aerian al României prevede că „Încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu prevăzute de actele normative cu putere de lege sau neîndeplinirea acestora, dacă fapta a pus în pericol siguranţa unei aeronave în zbor şi prin aceasta s-a cauzat o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 7 ani şi interzicerea unor drepturi”. De asemenea, în articolul 114, alineatele 1, 2 din acelaşi act normativ se precizează că „efectuarea serviciului de către personalul aeronautic aflat sub influenţa băuturilor alcoolice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă; efectuarea serviciului de către personalul aeronautic care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori se află sub influenţa unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”. Totodată, la articolul 115 alineatul 1 este prevăzut că „pilotarea unei aeronave de către o persoană care nu posedă documentele de certificare prevăzute de reglementările în vigoare pentru pilotarea aeronavei respective se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”. Aeronava care s-a prăbușit undeva în mijlocul pădurii dintre localitățile Letca Nouă și Letca Veche. Când a ajuns în zonă, avionul s-a lovit de crengile copacilor, iar impactul cu solul le-a fost fatal celor două persoane care se aflau la bordul avionului. Aeronava a luat foc. Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 14:00. Avionul privat ar fi decolat de pe pe aerodromul Letca Nouă, iar la scurt timp, un martor a observat că s-a prăbuşit.

Apel 112 – Giurgiu – localitatea Letca Nouă – aeronavă de mici dimensiuni posibil prăbuşită. Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 maşini de stingere, 1 ambulanţă SMURD şi 1 ambulanţă SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 maşină de stingere şi 1 ambulanţă SMURD de la ISU Teleorman. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat şi o resursă aviatică din cadrul IGAv”, spune IGSU, citat de Agerpres.

Ulterior, IGSU a precizat că la locul prăbuşirii avionului au fost găsite două persoane decedate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri