Caută
Close this search box.

A treia zi de proteste la Ministerul Educației. Cristian Preda și alte personalități din societatea civilă cer demisia lui Sorin Cîmpeanu

Un nou protest a avut loc joi dimineață la Ministerul Educației, acolo unde personalități din societatea civilă au cerut pentru a treia zi consecutivă demisia lui Sorin Cîmpeanu, liberalul acuzat de plagiat.

Peste câteva zile, pe 3 octombrie, începe noul an universitar. Voi intra în grevă japoneză. Le voi explica studenților, la debutul fiecărui curs, că e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori. Un ministru care a confiscat ideea reformei educației și o folosește pentru a proteja rețeaua impostorilor din universități și din politică. Îi chem pe toți profesorii din școli, licee și universități să protesteze în acest fel. Reacționând la fraudă, educăm”, spunea Cristian Preda, pe Facebook.

„Prins că a furat 13 capitole dintr-o carte, Sorin Cîmpeanu a afirmat ieri că respectiva publicație nu poate fi considerată, de fapt, carte, pentru ca azi să publice o scrisoare a unuia dintre autorii pe care ministrul i-a plagiat și care, ajuns la 92 de ani, spune că în 2006 a ținut cu tot dinadinsul să îi fie plagiate 8 din cele 13 părți sustrase.
Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns…”, mai spune Cristian Preda într-o altă postare.

Manifestațiile de la Ministerul Educației vin în contextul în care, într-o anchetă pe PressOne, jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat pe Sorin Cîmpeanu că „a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și autoamnistieze plagiatul”.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: CNATDCU a găsit plagiate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri