Acţionarii Twitter (TWTR) au votat în favoarea tranzacţiei de preluare de către Elon Musk a reţelei sociale, în valoare de 44 de miliarde de dolari, reprezentând 54,20 dolari pe acţiune.
Acţiunile companiei au deschis la puţin sub 41 de dolari pe acţiune, cu aproape 25% sub preţul tranzacţiei, transmite CNN.
Votul a avut loc la câteva zile după cea de-a treia scrisoare a lui Musk către Twitter, prin care încerca să rezilieze acordul lor, aceasta fiind legată de o presupusă indemnizaţie de concediere de 7,75 milioane de dolari, pe care compania a făcut-o fostului său şef de securitate, Peiter Zatko, care ulterior a dat în vileag presupusele vulnerabilităţi de securitate şi confidenţialitate.
În scrisoare, avocaţii lui Musk au susţinut că plata – despre care se spune că a fost făcută lui Zatko şi avocaţilor săi la 28 iunie, ca parte a unui acord de separare – a încălcat o prevedere a contractului de achiziţie.
Twitter a fost de acord să nu ofere angajaţilor plăţi compensatorii în afara „cursului obişnuit al activităţii, în conformitate cu practicile anterioare”, potrivit contractului citat de News.ro.
Twitter a criticat ultimul efort al lui Musk de a ieşi din afacere ca fiind „invalid şi nelegal”.
Musk a trimis prima dată o scrisoare de reziliere a acordului în iulie, susţinând că Twitter a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi de spam şi de conturi false de roboţi pe platforma sa.
Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a finaliza achiziţia, acuzându-l pe miliardar că a folosit roboţii ca pretext pentru a ieşi dintr-o afacere în legătură cu care a dezvoltat remuşcări de cumpărător în urma unui declin al pieţei.
Zatko a depus mărturie în faţa Senatului SUA despre ceea ce el a afirmat că sunt vulnerabilităţile grave ale Twitter în materie de securitate şi confidenţialitate, inclusiv despre posibilitatea de a avea agenţi de informaţii străini pe statul său de plată.
Procesul dintre Musk şi Twitter este programat să se judece pe 17 octombrie.