Caută
Close this search box.

Actori şi muzicieni din întreaga lume o omagiază pe Elisabeta a II-a

elisabeta a II-a

Actori şi muzicieni din întreaga lume i-au adus un omagiu celei care a fost fără îndoială cel mai mare star: Regina Elisabeta a II-a, care a murit joi, la Castelul Balmoral din Scoţia, scrie AFP.

Helen Mirren, care a interpretat-o pe suverană în filmul „The Queen” (2006), a declarat că este „mândră să fie o elisabetană”.

„Plângem o femeie care, cu sau fără coroană, a fost întruchiparea nobleţii”.

Elton John, care deţine o sompltuoasă casă la doi paşi de Castelul Windsor, s-a arătat „profund întristat” de decesul reginei.

„A fost o prezenţă care a inspirat şi ne-a condus ţara prin unele dintre cele mai măreţe şi întunecate momente cu graţie, decenţă şi căldură”. „Regina Elisabeta a II-a reprezintă o mare parte din viaţa mea, din copilărie până astăzi, şi îmi va lipsi mult”.

Cântăreţul a fost înnobilat de regină în 1998, l câteva luni după ce a cântat „Candle in the wind” la funeraliile Prinţesei Diana.

„Dumnezeu să o binecuvânteze pe Elisabeta a II-a. Odihnească-se în pace. Trăiască regele!”, a declarat sobru Paul McCartney, fost membru al formaţiei The Beatles, de asemenea înnobilat.

Mick Jagger, liderul eternei lor rivale, The Rolling Stones, a salutat memoria unei regine care a fost o „prezenţă constantă” toată viaţa sa.

„În copilăria mea, îmi amintesc de momentele puternice de la căsătoria sa televizată. Îmi amintesc de ea ca de o femeie frumoasă, devenită bunica preaiubită a naţiunii”.

Fostul solist al trupei Black Sabbath, Ozzy Osbourne, supraniumit „prinţul tenebrelor”, a spus că regretă moartea „celei mai mari regine a noastre”.

„Cu inima grea, spun că simplul gând la o Anglie fără Regina Elisabeta a II-a este devastator”.

Daniel Craig, star în saga „James Bond”, a subliniat că regina va fi „profund regretată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri