Caută
Close this search box.

Apple nu mai are voie să vândă telefoane iPhone fără încărcător, în Brazilia

apple

Guvernul brazilian a ordonat grupului american Apple Inc să înceteze să mai vândă telefoane iPhone fără încărcător în ţara sud-americană, susţinând că firma furnizează consumatorilor un produs incomplet, transmite Reuters.

Ministerul Justiţiei din Brazilia a amendat Apple cu 12,275 milioane reais (2,38 milioane de dolari) şi a ordonat anularea vânzărilor de telefoane de tip iPhone 12 şi a modelelor mai noi, pe lângă suspendarea vânzărilor de orice model de telefon iPhone care nu vine la pachet cu un încărcător.

În ordinul, publicat în Monitorul Oficial, Ministerul Justiţiei din Brazilia susţine că telefoanelor iPhone le lipseşte o componentă esenţială, iar aceasta este „o practică discriminatorie deliberată împotriva consumatorilor”, relatează Agerpres.

Autorităţile braziliene au respins argumentul celor de la Apple, potrivit cărora vânzarea telefoanelor iPhone fără încărcător inclus are drept obiectiv reducerea emisiilor de carbon, apreciind că nu există dovezi cu privire la protejarea mediului ca urmare a vânzării unui smartphone fără un încărcător.

Ordinul autorităţilor braziliene vine cu o zi înainte ca Apple să dezvăluie o nouă versiune de telefoane iPhone, precum şi alte dispozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri