Caută
Close this search box.

AUR a depus un proiect de lege, privind interzicerea consumului de insecte

aur

AUR a depus în Parlament un proiect de lege, privind interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţia umană.

Se întâmplă în contextul isteriei declanșate de un fake news intens răspândit, conform căruia Uniunea Europeană va obliga cetățenii să mănânce gândaci, scrie B1.ro.

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente.

Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, a precizat AUR, într-un comunicat citat de Agerpres.

Proiectul a fost inițiat de deputaţii George Simion, Lilian Scripnic şi Sorin Muncaciu şi senatorul Claudiu Târziu.

Scandalul a izbucnit când UE și ONU au început să susțină că insectele pot fi o sursă alternativă de proteine, iar fermele de insecte sunt mai prietenoase cu mediul.

Încă din 2013, o agenție specializată ONU a emis un raport despre avantajele consumului de insecte, nimic neobișnuit în alte părți ale lumii, fără a impune însă ceva:

„Sperăm că acest raport să crească conștientizarea privind rolurile insectelor în a ajuta mediul înconjurător și viața oamenilor”.

Faptul că nu este emisă nicio obligație a fost întărit recent de Comisia Europeană. Într-o reacție pentru PressOne, executivul comunitar a precizat că „nu îi va forța pe cetățeni să mănânce insecte (sau orice altceva). Consumul insectelor este posibil, niciodată obligatoriu, atâta timp cât acestea sunt autorizate ca alimente noi de Comisie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri