Caută
Close this search box.

Charles al III-lea pleacă de la Castelul Balmoral, din Scoţia, către Londra, pentru a se întâlni cu Liz Truss

carol al III-lea

Regele Charles al III-lea a plecat de la Castelul Balmoral, către Londra, unde urmează să se întâlnească cu premierul Liz Truss, iar apoi să se adreseze naţiunii, relatează AFP.

Guvernul britanic a anunţat că Regatul Unit intră într-o perioadă de doliu naţional, care va dura până în ziua funeraliilor defunctei regine Elisabeta a II-a.

Un doliu regal începe de vineri şi până la şapte zile după funeraliile defunctei şi urmează să fie respectat de către membrii familiei regale, personalul monarhiei şi trupele angajate în ceremonii.

Funeraliile, prevăzute la Abaţia Westminster, urmează să aibă loc peste zece zile, luni, pe 19 septemrbie. Elisabeta a II-a urmează să fie înhumată apoi în capela Castelului Windsor.

Reşedinţele regale, dintre care unele sunt deschise publicului – precum muzeele palatelor Buckingham, Balmoral, în Scoţia, sau Sandringham, în estul Angliei – urmează să rămână închise până la funeralii, au anunţat serviciile lui Charles al III-lea.

Steagurile au fost conborâte în bernă şi urmează să rămână aşa până la o zi după încheierea doliului regal, la ora locală 8.00 (10.00, ora României).

În total 96 de lovituri de tun, câte una pentru fiecare an al reginei defuncte, urmează să fie trase în mai multe locuri, în Regatul Unit.

Clopotele Castelului Windsor, Abaţiei Westminster şi Bidericii Sf Paul urmează să fie trase.

Charles al III-lea se întoarce astăzi la Londra, împreună cu Camilla, regina consoartă, pentru a se întâlni cu Liz Truss şi a se adresa naţiunii, conform News.ro.

El este rege din momentul morţii mamei sale, însă urmează să fie proclamat în mod oficial rege sâmbătă, de către Consiliul Ascensiunii pe Tron, din care fac parte unii membri ai familiei regale, premierul şi mai mulţi miniştri de stat, doi arhiepiscopi ai Bisericii Anglicane, lordul-primar al City şi aproximativ 700 de membri ai ”Consiliului Privat” al monarhului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri