Caută
Close this search box.

Ciucă: Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească.

ciucă

Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă pentru ambele ţări, investiţiile franceze în ţara noastră reprezentând 10% din totalul investiţiilor străine directe, cu o valoare de 8,7 miliarde de euro, a declarat vineri seară prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a participat, vineri seara, la Gala Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceze din România.

„Anul acesta Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză aniversează 26 de ani de activitate în România. Importanţa dumneavoastră se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro.

Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească.

Apreciez în mod deosebit faptul că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, deţinând locul 3 la exporturi şi locul 7 la importuri. Locul 3 este deţinut de Franţa şi în clasamentul investitorilor, cu investiţii de 8,7 miliarde de euro, reprezentând aproape 10% din totalul investiţiilor străine directe”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri