Caută
Close this search box.

Ciucă i-a transmis soţiei fostului premier nipon Shinzo Abe solidaritatea poporului român

ciucă

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis doamnei Akie Abe, soţia fostului premier nipon Shinzo Abe, solidaritatea şi compasiunea poporului român.

Prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au participat la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului şef al guvernului japonez, care a fost ucis pe 8 iulie, de un fost ofiţer, cu o armă artizanală, în timpul unui discurs de campanie, în oraşul Nara.

„România s-a alăturat societăţilor democratice din întreaga lume reunite la Tokyo, în aceste zile, pentru a-l omagia pe fostul premier nipon Shinzo Abe. Am fost onorat să o întâlnesc pe doamna Akie Abe.

I-am transmis solidaritatea şi compasiunea poporului român pentru tragica dispariţie a marelui om de stat, o pierdere grea pentru poporul japonez şi pentru toţi susţinătorii democraţiei”, a precizat Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de Guvern, citat de Agerpres.

El şi-a reiterat susţinerea pentru ridicarea nivelului relaţiilor dintre cele două state la dimensiunea de parteneriat strategic.

„Vom duce mai departe moştenirea valoroasă lăsată de fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe. Ridicarea relaţiilor bilaterale între România şi Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic reprezintă materializarea viziunii sale remarcabile şi a relaţiilor noastre speciale”, a adăugat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri