Caută
Close this search box.

Contraofensivă Ucraina. Orașele cheie Kupiansk, Izium și Liman au fost eliberate

izium

Oficialii ucraineni au transmis sâmbătă fotografii care arată trupele ridicând steagul națiunii deasupra orașului Kupiansk în care se află principalul nod feroviar care a aprovizionat forțele rusești din nord-estul Ucrainei, iar prăbușirea liniei de front rusești ar putea să se transforme într-o debandadă totală pentru trupele lui Putin din zonă.

Kupiansk ar fi cel mai important câștig de până acum al extraordinarei ofensive ucrainene din această săptămână, care a provocat căderea frontului rusesc, în Regiunea Harkov, scrie HotNews.

Armata ucraineană susține că a distrus aeronave și armament rusesc în valoare de cel puțin 157,5 milioane de dolari, în doar trei zile.

Comandamentul Forțelor Aeriene al forțelor armate ucrainene a afirmat că, între 5 și 7 septembrie, „apărătorii ucraineni au anihilat ținte aeriene ale inamicului în valoare de 157,5 milioane de dolari”.

Un parlamentar ucrainean susține că trupele ucrainene au intrat în orașul strategic Izium din regiunea Harkov.

Informația nu este confirmată la acest moment, dar pe unele canale de Telegram ucrainene și rusești se afirmă că trupele de ocupație s-au retras din Iziun spre est, dincolo de râul Oksil.

Trupele ucrainene au ridicat drapelul naţional deasupra Kupianskului, principalul nod feroviar prin care au fost aprovizionate forţele ruse din nord-estul Ucrainei.

Oficialii ucraineni au publicat imagini în care trupele ridică drapelul naţional peste Kupiansk, oraşul care găzduieşte principalul nod feroviar, prin care au fost aprovizionate forţele ruse din nord-estul Ucrainei, relatează Reuters, citată de News.ro.

Natalia Popova, consilierul şefului consiliului regional Harkov, a distribuit pe Facebook fotografii cu trupele în faţa primăriei Kupiansk cu următorul mesaj: ”Kupiansk este Ucraina. Slavă forţelor armate ale Ucrainei”.

Soldaţii sunt văzuţi ţinând în mâini un steag ucrainean, iar un steag rusesc se află la picioarele lor. De asemenea, drapeluri ucrainene au fost arborate pe clădirea primăriei care se poate observa în spatele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri