Caută
Close this search box.

Crimă de război. Rusia i-a mobilizat pe tătarii din Crimeea, împotriva propriei ţări

tătarii din Crimeea

Șeful administrației de ocupație din Crimeea, Serghei Aksionov, a anunțat s-a încheiat în totalitate duminică, 25 septembrie. Cel puțîn 80% dintre cei mobilizați sunt tătari, precizează Pravda Ucraina.

„Ne exprimăm recunoștința față de acei locuitori din Crimeea care și-au îndeplinit datoria, și-au arătat curajul și au venit la birourile de înregistrare și înrolare militară, pentru a se înrola în Forțele Armate ale Rusiei.

Astăzi (25 septembrie – n.r.), până la sfârșitul zilei, mobilizarea în Crimeea se va încheia”, a anunțat Aksionov, pe Telegram, conform AK24.

El susține că planul de mobilizare a fost finalizat în totalitate. Organizația CrimeaSOS a anunțat anterior că 80% din toate avizele de mobilizare din Crimeea au fost înmânate tătarilor crimeeni.

Activiștii afirmă că mobilizarea tătarilor din Crimeea poate duce la genocid. Ei explică faptul că Rusia ucide intenționat populația autohtonă din Ucraina, făcându-i să lupte împotriva propriei țări.

Mobilizarea locuitorilor din teritoriile ocupate, în armata de ocupație, este interzisă de articolul 51, din cea de-a IV-a Convenție de la Geneva, care o transformă într-o crimă de război.

Faptul de a-i face pe cetățenii ucraineni să participe la acțiuni militare împotriva propriei țări este considerat de asemenea o crimă de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri