Acuzat de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) că „a obţinut rapid o rentă viageră maximă”, de nivelul celei pe care o primesc legendele sportului românesc, ministrul Eduard Novak a reacţionat precizând că va face toate demersurile pentru ca persoanele răspunzătoare de afirmaţiile calomnioase să răspundă pentru faptele lor.

Conform SNST, Eduard Novak și-ar fi stabilit o rentă viageră maximă (16.635 de lei pe lună), de nivelul celei pe care o primesc legende ale sportului românesc precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin sau Gabriela Szabo, potrivit HotNews.ro.

„După ce inițial a spus că se mai gândește dacă se retrage din activitatea de sportiv paralimpic, Novak și-a depus dosarul la Ministerul Sportului și a obținut rapid o rentă viageră maximă; ministrul Sportului(!) i-a aprobat imediat cererea și fondurile au fost alocate instantaneu: Novak Carol Eduard primește lunar o rentă viageră de 16.635 de lei. (…)

Ministerul Sportului, condus de ministrul Eduard Novak, l-a încadrat pe sportivul Eduard Novak în grupa maximă de performanță, alături de Nadia Comăneci (gimnastică), Ivan Patzaichin (canoe), Elisabeta Lipă (canotaj) sau Gabriela Szabo (atletism)”, precizează Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Eduard Novak a reacţionat cu un mesaj postat pe Facebook, în care a precizat că „îndeplinește integral condiţiile de acordare a rentei viagere”.

„În ultima vreme, sunt în mod constant ţinta unor atacuri lansate de Sindicatul Naţional Tineret şi Sport şi vreau să precizez clar că voi face toate demersurile pentru ca persoanele care se fac răspunzătoare de aceste afirmaţii calomnioase să răspundă pentru faptele lor.

Acest ultim episod, cu privire la renta viageră, are şi o notă de discriminare, având în vedere că sunt sportiv paralimpic, iar medaliile paralimpice sunt încă privite diferit şi beneficiază de mai puţină atenţie şi apreciere.

Condiţiile de acordare a rentei viagere, pe care le îndeplinesc integral, sunt explicit prevăzute în lege, precum şi în regulamentul de punere în aplicare a acesteia, la fel şi modalitatea de calcul.

De asemenea, performanţele sportive au fost confirmate, la cererea Ministerului Sportului, de federaţia de specialitate, în cazul meu, federaţia de ciclism, şi de Comitetul Naţional Paralimpic Român.

Aceste rezultate sunt: o medalie paralimpică de aur, trei medalii paralimpice de argint, 5 medalii mondiale de aur şi 2 medalii europene de aur. Le menţionez doar pe cele care au fost luate în calcul pentru stabilirea cuantumului rentei, nu pe toate cele obţinute de-a lungul carierei.

Celălalt indicator care stă la baza calculului este cel mai recent câştig salarial mediu brut pe economie publicat de Institutul Naţional de Statistică”, precizează ministrul Novak.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.