Caută
Close this search box.

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 1.200 de situaţii de urgenţă

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.714 evenimente, 2.555 dintre acestea fiind pentru menţinerea ordinii publice, iar 1.159 pentru situaţii de urgenţă.

La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 626 de posibile infracţiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu, informează, duminică, MAI.

Poliţiştii şi jandarmii aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu au prins în flagrant 131 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 130 de fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Sâmbătă s-au dispus măsuri preventive pentru 27 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 10 autori în 7 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidenţă.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 539 de permise de conducere şi retrase 207 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.796 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

Tot sâmbătă, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 4 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat o sancţiune contravenţională.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (946) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 27 pentru stingerea de incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 25 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 23 de mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 4 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.381 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, menţionează sursa citată.

De asemenea, din 18 martie şi până în prezent au fost emise 62.181 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 62 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34,6%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 38.239 de mijloace de transport şi 154.232 de persoane, dintre care 11.592 cetăţeni ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri